Agrosolidaris permet a persones aturades gestionar la seua pròpia cooperativa

Agrosolidaris permet a persones aturades gestionar la seua pròpia cooperativa

L’alcaldessa en funcions, Sandra Gómez, ha visitat els usuaris del projecte d’agricultura ecològica Agrosolidaris

Onze persones aturades en risc d’exclusió social han participat en el programa social Agrosolidaris, impulsat per València Activa i la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana. Els beneficiaris han sigut formats en gestió empresarial i agricultura ecològica.

L’alcaldessa en funcions, Sandra Gómez, ha visitat els usuaris del projecte d’agricultura ecològica AgrosolidarisEl programa social Agrosolidaris, impulsat per València Activa en col·laboració amb la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana, ha donat l’oportunitat a 11 persones aturades en risc d’exclusió social de dur a terme un projecte empresarial real: constituir i gestionar la seua pròpia cooperativa d’agricultura sostenible amb una parada en el mercat de Torrefiel.

Després de cursar més de 750 hores formatives sobre tècniques d’agricultura ecològica i gestió econòmica, el passat 21 de juliol es va constituir la cooperativa Tot al natural; posteriorment, en el mes de juny, es va adquirir la parada del mercat i, així, s’ha donat forma a una nova oportunitat empresarial que ha canviat la vida de les persones participants, convertint-les en emprenedores generadores d’ocupació.

Sandra Gómez, regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, ha visitat hui la parada de mercat dels beneficiaris d’este programa. La nova parada treballarà fins a setembre per comanda i, a partir d’esta data, vendrà verdura, fruita i conserves de producció natural diàriament.

Gómez assegura que “es tracta d’un programa innovador que busca inserir professionalment persones aturades amb qualsevol nivell acadèmic i impulsant, a més, la creació d’una cooperativa social que els permeta posar en pràctica els seus coneixements i desenvolupar una projecte empresarial real”.

 

Programa Agrosolidaris

El projecte social Agrosolidaris ha tingut una duració aproximada d’11 mesos, durant els quals l’alumnat ha comptat amb el suport tècnic i docent tant de València Activa, a través de la Fundació de la CV del Pacte per a l’ocupació a la ciutat de València, com de la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana i FEVECTA.

L’alcaldessa en funcions, Sandra Gómez, ha visitat els usuaris del projecte d’agricultura ecològica AgrosolidarisLa primera fase del projecte ha comptat amb formació teòrica i pràctica que s’ha impartit en espais específics habilitats en l’horta de Campanar. En la segona fase de constitució del projecte empresarial, els participants han potenciat el desenvolupament de les seues habilitats de manera transversal amb matèries com a formació en cooperativisme, gestió de xarxes socials, formació empresarial o coaching per a emprendre.

La regidora Sandra Gómez ha volgut ressaltar “l’aposta del consistori per este tipus de programes socials, així com el seu suport al sector de l’agricultura sostenible, un sector prometedor”.


Tags assigned to this article:
agricultura sostenibleAgrosolidariscooperativa

Related Articles

Assut lleva cine al aire libre a El Palmar

La Fundación Assut ha organizado la II edición de La Albufera de Cine que tendrá lugar en la pedanía de El Palmar entre el 23 y 25 de agosto con la proyección de tres películas y un cortometraje.

Cartel de la II edición de La Albufera de Ci…

Una charla sobre periodismo abre la semana cultural de la falla Periodista Gil Sumbiela

La comisión de falla Periodista Gil Sumbiela – Azucena de Benicalap os invita a participar en la Semana Cultural que se celebrará del 15 al 21 de octubre en el casal situado en la calle Azucena, 68 bajo.

Cartel de la semana cultural de la falla…

Jardín de Astronomía en el Umbracle

A través de doce elementos, el visitante puede conocer en el Jardín de Astronomía del Umbracle el movimiento aparente de

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*