El centre de València s’omplirà de so, llum i color amb el Correfoc

Es tallarà la circulació del carrer de Russafa i del carrer de Colón per tal de celebrar el Correfoc

La Gran *Fira de València tanca el cicle d’actes pirotècnics amb el *Correfoc del pròxim divendres 29, a partir de les 23.00 hores. L’espectacle de focs omplirà de so, llum i color el centre de la ciutat. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat algunes recomanacions que, per prudència, han de seguir tant els espectadors com els participants en una celebració festiva de carrer amb motiu de la qual es tallarà la circulació del carrer de Russafa, des de la Gran Via del Marquès del Túria, a partir de les 21.00 hores, i del carrer de Colón, a partir de les 22.30 hores.

correfocEl Correfoc, que tindrà lloc divendres que ve, 29, a partir de les 23.00 hores, és l’acte amb el qual conlou un cicle d’espectacles pirotècnics de la Gran Fira que ha inclòs cinc propostes diferents. El recorregut començarà en el carrer de Colón i acabarà en la plaça de la Porta de la Mar, recorregut habitual de la cavalcada del foc que se celebra en falles.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat que “en esta fira, on la pólvora és un dels elements centrals, les colles valencianes participants amb els seus dimonis i bèsties del foc faran bullir el carrer de Colón”.

“És un acte diferent, en el qual el públic pot participar no solament com a espectador sinó també de manera activa, corrent i acompanyant els dimonis en les seues danses davall un conjunt d’espurnes i foc”, ha afegit Fuset.

Fuset ha descatat que és “una festa en la qual volem demanar a la gent que extreme les precaucions, encara que els elements pirotècnics utilitzats estan catalogats com no perillosos”. Per açò, ha comentat algunes recomanacions que han de tindre, tant els participants, com els espectadors.

Alguns dels consells per als participants són: portar roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs; portar gorra o capell per a cobrir el cap, i en el cas de tindre el pèl llarg, portar-lo arreplegat; protegir-se els ulls; portar un calçat que cobrisca el peu; respectar les figures del foc; no portar productes pirotècnics particulars; seguir les indicacions de la Policia Local i Protecció Civil; i en el cas de cremada, acudir al punt d’assistència sanitària que estarà situat en el carrer del Justícia.

Per la seua banda, les recomanacions per als espectadors són: evitar roba amb components sintètics; no pujar els xiquets als muscles; no llançar objectes ni aigua als components de l’espectacle; i no tirar aigua en el cas de caure una espurna en una peça de roba de material sintètic.

Les colles participants en el Correfoc són Dimonis Enroscats de l’Alcúdia, Colla de Dimonis Botafocs de Castelló, Xeke Guay Correfocs de Fontanars dels Alforins, Interpenyes de Paterna i Dimonis de Massalfassar.

 

INTERRUPCIONS EN EL TRÀNSIT

El Centre de Gestió de Trànsit insistix que els ciutadans han de tindre en compte que este divendres, 29 de juliol, i amb motiu del Correfoc, es tallarà la circulació del carrer de Russafa, des de la Gran Via del Marqués del Túria, a partir de les 21.00 hores, i el carrer de Colón, a partir de les 22.30 hores de la nit.


Tags assigned to this article:
CorrefocGran Fira de Valencia

Related Articles

El Ayuntamiento reitera la petición de que las Fallas sean declaradas Patrimonio Inmaterial de la Humanidad

“Contribuyen a la vertebración de los barrios y a la cohesión de la sociedad valenciana” Cuando apenas faltan unos días

Educación premia la promoción del valenciano en los ‘llibrets’ de la Magdalena

La conselleria ha incrementado este año la cuantía para los premios hasta los 35.000 euros | En la modalidad de ‘gaiates’,

La Dula guanya el primer premi de les falles grans de Tavernes

El millor monument infantil ha estat per a la falla La Via amb el lema L’ullal gran, un marc incomparable,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*