El Consell ajuda amb 400.000 euros a 79 entitats de voluntariat en prevenció d’incendis forestals

El Consell ajuda amb 400.000 euros a 79 entitats de voluntariat en prevenció d’incendis forestals

S’han seleccionat projectes liderats per ajuntaments i entitats socials dedicats a la defensa i la conservació de la naturalesa i l’educació ambiental | Més de 3.300 voluntaris i voluntàries s’impliquen a l’any en projectes dirigits a la prevenció d’incendis forestals

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha concedit un total de 400.000 euros a 79 entitats que realitzen tasques de voluntariat ambiental en matèria de prevenció d’incendis forestals.

El Consell ajuda amb 400.000 euros a 79 entitats de voluntariat en prevenció d'incendis forestals

La directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, ha afirmat que “considerem molt important el suport a l’acció altruista ciutadana per a la conservació de l’entorn i la sostenibilitat. I això ho fem des del convenciment de la importància d’implicar a la ciutadania en les polítiques de prevenció d’incendis, tant des del punt de vista de la seua col·laboració en accions d’informació, formació i conscienciació, com en el desenvolupament de mesures i accions més actives com pot ser la vigilància dissuasòria”.

A més, Delia Álvarez, ha indicat que “el voluntariat en general i el de prevenció d’incendis en particular, amb el seu compromís i implicació personal, realitza una gran tasca de sensibilització a la ciutadania, i amb el seu exemple afavoreix l’adopció d’actituds i comportaments més responsables respecte a l’evitació de situacions de risc d’incendis, i més sensibles en relació a la conservació de la biodiversitat, els espais naturals i, en general, amb la defensa del medi forestal”.

S’han seleccionat projectes liderats per entitats socials de tipus ambientalista, juvenil, esportiu i cultural entre els fins de les quals està la defensa i la conservació de la naturalesa i l’educació ambiental, així com per ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

En concret, les ajudes financen projectes de vigilància per a la prevenció d’incendis forestals, campanyes de sensibilització, d’educació i conscienciació als visitants en espais naturals i forestals, per mitjà d’accions dirigides a la informació als visitants sobre el compliment de les distintes normatives aplicables, a la vigilància dissuasòria i a l’aplicació de programes d’educació ambiental amb especial incidència en el coneixement del medi forestal.

S’estima que més de 3.300 voluntaris i voluntàries a l’any s’impliquen en projectes dirigits a la prevenció d’incendis forestals, campanyes de sensibilització i conscienciació ciutadana, conservació de la biodiversitat, dels espais naturals i la defensa del medi forestal.

Gran part dels projectes de voluntariat han començat a treballar en el territori a principis de temporada, ja que la convocatòria, que es va publicar al març, preveu que les activitats podran desenvolupar-se al llarg de tot l’exercici 2017.

Per províncies, s’han concedit ajudes a 34 projectes de presentats per municipis, organitzacions o entitats de voluntariat d’Alacant, 9 de Castelló i 36 de València.


Tags assigned to this article:
incendis forestalsprevenció

Related Articles

Oltra pide la complicidad de los sindicatos “para culminar la transformación social iniciada en el Botànic”

La vicepresidenta y consellera de Igualdad y Políticas Inclusivas, Mónica Oltra, ha clausurado la escuela sindical de UGT | Oltra ha

Finalitza el curs de monitor de temps lliure que s’ha desenvolupat a l’Aula Natura de Canals

El passat  dissabte va finalitzar a Canals el curs de monitor de temps lliure que des del 2 de març es desenvolupava a les instal·lacions de l’Aula Natura, organitzat per la Regidoria de Joventut. Els alumnes han realitzat 125 hores teòriques “i ara tindran l’oportunitat de posar en pràctica els coneixements apresos” afirmen des del […]

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*