Justícia accelera la implantació de la nova oficina judicial a Castelló

Puchades es reuneix amb el Grup Coordinador Provincial que ultima l’entrada en funcionament de la nova estructura de treball als òrgans judicials de la província | Les relacions de llocs de treball dels serveis comuns d’assumptes generals en els 35 partits judicials inclouen 41 places amb competència lingüística en valencià

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha reunit a Castelló de la Plana el Grup Coordinador Provincial per a la implantació de la nova oficina judicial, que està previst posar en marxa durant el primer trimestre de l’any que ve amb l’entrada en funcionament dels serveis comuns d’assumptes generals en 35 partits judicials de la Comunitat Valenciana.

Ferran Puchades, secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, ha presidit la reunió del grup de coordinació del qual també formen part el president de l’Audiència de Castelló, José Manuel Marco; el fiscal en cap de Castelló, José Luis Cuesta; el degà dels jutjats de Castelló, José Luis Conde-Pumpido; i el secretari coordinador provincial, Jerónimo Tolenado, així com dos representants de la Junta de Personal.

Puchades ha explicat que els set funcionaris dels òrgans judicials de Castelló encarregats de formar a la resta del personal ja van acabar ahir de rebre la formació necessària, la qual cosa permetrà complir el calendari d’implantació de la nova oficina judicial que començarà a principis de 2017.

Al respecte, ha afirmat que això permetrà a l’Administració autonòmica portar endavant la posada en marxa de la nova estructura de treball per a «optimitzar i racionalitzar els recursos humans i materials disponibles actualment amb l’objectiu d’oferir un servici públic més eficaç, ràpid i personalitzat a la ciutadania».

Unificar el temps de gestió

La nova oficina judicial permetrà que els serveis generals que actualment es presten de forma independent en cada jutjat es comencen a realitzar de forma transversal per a tots els òrgans judicials d’un mateix partit judicial. “Aquest primer pas ja suposarà un avanç clau en l’objectiu d’unificar el temps de gestió del procés judicial amb independència del jutjat que conega de la causa”, ha indicat.

D’altra banda, Ferran Puchades també ha destacat que la relació de llocs de treball inclou un total de 40 places de tramitadors i una plaça de gestor amb competència lingüística en valencià en els serveis comuns d’assumptes generals previstos per a conformar la nova estructura de treball en els òrgans judicials, que afectarà aproximadament 400 funcionaris de l’Administració judicial.

En aquest sentit, ha mostrat la seua satisfacció perquè “la presència de personal amb coneixements acreditats de valencià permetrà atendre a la ciutadania en ambdues llengües cooficials en peu d’igualtat, respectar els drets lingüístics dels valencianoparlants i estendre progressivament la presència de la llengua pròpia en l’Administració de Justícia”.


Tags assigned to this article:
Oficina Judicial

Related Articles

La Diputación invierte 17.458 euros para mejorar la seguridad de la carretera CV-142 en el acceso a Alcossebre

La Diputación de Castellón está trabajando en mejorar la seguridad de las carreteras de la red provincial, plan a través del cual ha invertido un total de 17.458 euros para mejorar la seguridad vial de la CV-142 en el tramo de acceso a Alcossebre, en Alcalá de Xivert.

El vicepresidente provincial de Infraestructuras, Francisco Martínez, ha destacado, tras supervisar los trabajos, “la importancia de estas obras de repintado y señalización del vial para mejorar la seguridad en este tramo de acceso a una zona de elevada afluencia turística”. Las obras también han sido supervisadas por el alcalde de la localidad, Francisco Juan Mars, también diputado provincial.

Los trabajos, que se contemplan en el contrato de conservación, acondicionamiento y modernización de la red de carreteras de Diputación, han consistido en remarcar las marcas viales existentes entre el P.K.0+000 Y el P.K.2+450, desgastadas por el efecto de los agentes meteorológicos y por la degradación producida por el tráfico (también cebreados, bordillos e isletas situados en las intersecciones intermedias).

Impulso al mantenimiento y mejora de la red viaria

Estos trabajos confirman la apuesta de la Diputación por aumentar en un 50% en el presupuesto de 2013 la partida consignada para mantenimiento, conservación y mejora de la red viaria provincial, con un total de tres millones de euros.

Y es que, tal y como ha confirmado Martínez “la mejora de las comunicaciones viarias es una prioridad, especialmente en los municipios más alejados y con peores comunicaciones. De hecho, los presupuestos para 2013 contemplan 600.000 euros en nuevas actuaciones en carreteras”.

Arranca el VIII Circuito Diputación de Carreras Populares de la provincia de Castellón

El VIII Circuito Diputación de Carreras Populares llevará a 5.000 deportistas a recorrer la provincia en sus 9 pruebas El

El carril ciclopeatonal entre Castellón y Almassora es “una apuesta firme por la movilidad sostenible”

La consellera, junto con las alcaldesas de Castellón y Almassora, ha visitado las obras ejecutadas por la Generalitat | Con la

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*