L’Ajuntament demanarà la declaració del Cant de la Sibil•la com a BIC

La Junta de Govern Local ha aprovat sol•licitar a la Conselleria de Cultura que siga considerat un Ben Interès Cultura Immaterial

La Junta de Govern Local ha acordat hui sol·licitar a la Conselleria de Cultura la declaració del Cant de la Sibil·la, drama litúrgic que es representava la vespra de Nadal a l’Edat Mitjana, com Bé d’Interès Cultural (BIC) Immaterial. Amb este acord, l’equip de govern local pretén donar a conèixer i consolidar entre la ciutadania esta tradició, que va ser prohibida pel Concili de Trento i es va recuperar a València l’any 2012.

L’objectiu de l’Ajuntament és evitar que torne a desaparèixer esta representació de cant gregorià que té com a tema central el judici final “entre els fidels al Rei i jutge universal”, l’arribada del qual era anunciada des de la festa del seu naixement, en la celebració de la Missa del Gall.

Tal com ha explicat la regidora de Patrimoni Històric, Glòria Tello, el Cant de la Sibil·la “representa un element clau en la història de les nostres tradicions, i la seua recuperació a la ciutat de València és una fita que ens pertoca a tots i totes, i també, per suposat, a l’administració municipal. Per això encetem este procediment per tal que siga declarat Bé d’Interés Cultural; perquè volem contribuir des de l’Ajuntament a la seua conservació, al seu estudi i a la seua difusió, i perquè és una d’eixes singularitats que ens fa únics al món”.

Per esta raó, l’edil ha presentat hui la proposta que, finalment, s’ha acordat en la Junta de Govern Local. Esta moció compta amb el respatler del Consell Valencià de Cultura, que proposa que també es duga a terme en els ajuntaments d’altres poblacions en les quals també se celebra el Cant de la Sibil·la.

Per a vore les notícies destacades del dia, fex clic ací.


Tags assigned to this article:
Cant de la Sibil·la

Related Articles

El Centro Comercial El Saler aumenta las ventajas comerciales de sus clientes con ‘smartphones’

Supondrán beneficios, descuentos y más información de las actividades del centro. El Centro Comercial El Saler ha llevado a cabo

La Fe concede su VI Premio Literario a dos historias de superación personal

La Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura del Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha entregado esta semana su VI Premio Literario, cuyos relatos recogen las experiencias de los pacientes en el centro sanitario.
El premio a…

Nuevas accinones de Encerrados Mesa por la Discapacidad

El pasado sábado tuvo lugar la  última Asamblea de Encerrados Mesa por la Discapacidad, en ella sepudo concluir, que el encierro ha sido todo un éxito por la gran repercusión mediática a nivel nacional e internacional alcanzada por esta acció…

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*