L’Ajuntament demanarà la declaració del Cant de la Sibil•la com a BIC

La Junta de Govern Local ha aprovat sol•licitar a la Conselleria de Cultura que siga considerat un Ben Interès Cultura Immaterial

La Junta de Govern Local ha acordat hui sol·licitar a la Conselleria de Cultura la declaració del Cant de la Sibil·la, drama litúrgic que es representava la vespra de Nadal a l’Edat Mitjana, com Bé d’Interès Cultural (BIC) Immaterial. Amb este acord, l’equip de govern local pretén donar a conèixer i consolidar entre la ciutadania esta tradició, que va ser prohibida pel Concili de Trento i es va recuperar a València l’any 2012.

L’objectiu de l’Ajuntament és evitar que torne a desaparèixer esta representació de cant gregorià que té com a tema central el judici final “entre els fidels al Rei i jutge universal”, l’arribada del qual era anunciada des de la festa del seu naixement, en la celebració de la Missa del Gall.

Tal com ha explicat la regidora de Patrimoni Històric, Glòria Tello, el Cant de la Sibil·la “representa un element clau en la història de les nostres tradicions, i la seua recuperació a la ciutat de València és una fita que ens pertoca a tots i totes, i també, per suposat, a l’administració municipal. Per això encetem este procediment per tal que siga declarat Bé d’Interés Cultural; perquè volem contribuir des de l’Ajuntament a la seua conservació, al seu estudi i a la seua difusió, i perquè és una d’eixes singularitats que ens fa únics al món”.

Per esta raó, l’edil ha presentat hui la proposta que, finalment, s’ha acordat en la Junta de Govern Local. Esta moció compta amb el respatler del Consell Valencià de Cultura, que proposa que també es duga a terme en els ajuntaments d’altres poblacions en les quals també se celebra el Cant de la Sibil·la.

Per a vore les notícies destacades del dia, fex clic ací.


Tags assigned to this article:
Cant de la Sibil·la

Related Articles

La confederación vecinal se suma a las protestas estudiantiles

La Confederación de Asociaciones de Vecinos de la Comunidad Valenciana( CAVE-COVA) ha decidido sumarse a la convocatoria de la semana de protestas que ha realizado el Sindicato de Estudiantes .
La decisión se adopta por considerar que las medidas …

Catorce banderas azules ondearán en las playas

La playa de Recatí-Perellonet de Valencia tiene, desde hoy y por primera vez, el distintivo de la Bandera Azul, que reconoce la calidad de las aguas y de los servicios de esta zona de baño, en la que hoy se ha celebrado el acto de entrega de las 1…

Novo: “Excusas, lágrimas, líos y enfrentamientos al margen de los valencianos”

Para justificar la paralización del Presupuesto Municipal de 2016, Alfonso Novo lamenta la escenificación  del tripartito El portavoz del Grupo

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*