Les Corts implanten el wifi per a visitants

Les Corts Valencianes disposen en l’actualitat d’una infraestructura de comunicacions sense fil amb una cobertura que comprèn la pràctica totalitat dels espais del complex parlamentari i que dóna suport a unes quantes xarxes wifi que es propaguen amb diferents identificadors SSID i que tenen àmbits d’utilització diferenciats. Com a novetat, el parlament valencià ha estrenat la xarxa CORTSLLIURE, dedicada a convidats, principalment periodistes dels mitjans de comunicació que realitzen el seguiment de la activitat parlamentària i a assistents a esdeveniments organitzats per Les Corts o a visitants degudament acreditats.

L’accés és senzill i requereix d’unes credencials temporals que es proporcionen amb l’accés a un portal captiu, que apareixerà en el teu navegador d’Internet quan el teu dispositiu s’associa a la xarxa. En este portal l’usuari ha de registrar-se introduint el seu nom, adreça de correu electrònic (que s’utilitzarà com a usuari d’accés) i número de telèfon mòbil (s’empra per a l’enviament de la contrasenya d’accés a la xarxa). El període de vigència per a les credencials és de tres mesos, si bé l’usuari ha d’identificar-se amb cada accés a la xarxa. Esta xarxa només proporciona accés a Internet, però no a recursos interns.

Per una banda, s’ha instal·lat una xarxa sense fil, amb SSID ocult, dedicada exclusivament a la connexió dels ordinadors portàtils que Les Corts posa a disposició dels diputats i diputades del parlament i altres usuaris autoritzats. No es permet la connexió de cap dispositiu que no proporcione Les Corts. A tots els efectes els equips connectats a la mateixa disposen dels mateixos privilegis que els que estan connectats a la xarxa cablejada i la connexió a esta xarxa la realitzen els tècnics de l’Oficina Mòbil.

Una altra xarxa sense fil amb SSID públic s’ha dedicat als usuaris que tenen definit un compte de domini de Windows. Els equips poden ser proporcionats per Les Corts o ser propietat de l’usuari. Aquesta xarxa només proporciona accés a Internet, però no a recursos interns.

Cobertura

La cobertura de les xarxes s’estén a la majoria dels espais del complex parlamentari, i si bé és cert que hi ha espais molt concrets amb zones d’ombra o poca cobertura, en les pròximes setmanes s’instal·laran nous punts d’accés que permetran aconseguir una cobertura pràcticament total.


Tags assigned to this article:
Les Corts Valencianes

Related Articles

Las mancomunidades de l’Horta muestran su rechazo a la supresión de estas entidades supramunicipales

Las mancomunidades de l’Horta Nord y l’Horta Sud han mostrado su desacuerdo ante la posible supresión de las mancomunidades, que anunciaba el secretario de Estado de Administraciones Públicas, Antonio Beteta. A la reunión, celebrada en Alzira, a…

L’Olleria es va disfressar dissabte per celebrar el Carnestotes pel carrer

Amb l’Enterrament de la Sardina l’Olleria va omplir de color dissabte passat els carrers per celebrar el Carnestoltes. Grans i xicotets van desfilar disfressats en un acte organitzat per la Banda de Cornetes i Tambors del Santíssim Crist de la Palma en col·laboració amb l’ajuntament. Esta va ser la primera vegada que l’Olleria acollia este acte, […]

La campaña SOS Parke Alkosa retoma el martes los actos reivindicativos tras cuatro días de tregua

El lunes 13 de febrero se cumple el cuarto día de tregua de la estancia indefinida de los activistas de la campaña SOS Parke Alkosa, de Alfafar, en la plaza Manises de Valencia para reclamar, entre otras cuestiones, el pago de la deuda que la…

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*