Les Corts implanten el wifi per a visitants

Les Corts Valencianes disposen en l’actualitat d’una infraestructura de comunicacions sense fil amb una cobertura que comprèn la pràctica totalitat dels espais del complex parlamentari i que dóna suport a unes quantes xarxes wifi que es propaguen amb diferents identificadors SSID i que tenen àmbits d’utilització diferenciats. Com a novetat, el parlament valencià ha estrenat la xarxa CORTSLLIURE, dedicada a convidats, principalment periodistes dels mitjans de comunicació que realitzen el seguiment de la activitat parlamentària i a assistents a esdeveniments organitzats per Les Corts o a visitants degudament acreditats.

L’accés és senzill i requereix d’unes credencials temporals que es proporcionen amb l’accés a un portal captiu, que apareixerà en el teu navegador d’Internet quan el teu dispositiu s’associa a la xarxa. En este portal l’usuari ha de registrar-se introduint el seu nom, adreça de correu electrònic (que s’utilitzarà com a usuari d’accés) i número de telèfon mòbil (s’empra per a l’enviament de la contrasenya d’accés a la xarxa). El període de vigència per a les credencials és de tres mesos, si bé l’usuari ha d’identificar-se amb cada accés a la xarxa. Esta xarxa només proporciona accés a Internet, però no a recursos interns.

Per una banda, s’ha instal·lat una xarxa sense fil, amb SSID ocult, dedicada exclusivament a la connexió dels ordinadors portàtils que Les Corts posa a disposició dels diputats i diputades del parlament i altres usuaris autoritzats. No es permet la connexió de cap dispositiu que no proporcione Les Corts. A tots els efectes els equips connectats a la mateixa disposen dels mateixos privilegis que els que estan connectats a la xarxa cablejada i la connexió a esta xarxa la realitzen els tècnics de l’Oficina Mòbil.

Una altra xarxa sense fil amb SSID públic s’ha dedicat als usuaris que tenen definit un compte de domini de Windows. Els equips poden ser proporcionats per Les Corts o ser propietat de l’usuari. Aquesta xarxa només proporciona accés a Internet, però no a recursos interns.

Cobertura

La cobertura de les xarxes s’estén a la majoria dels espais del complex parlamentari, i si bé és cert que hi ha espais molt concrets amb zones d’ombra o poca cobertura, en les pròximes setmanes s’instal·laran nous punts d’accés que permetran aconseguir una cobertura pràcticament total.


Tags assigned to this article:
Les Corts Valencianes

Related Articles

Yonki Pops Especial Halloween

Disfruta de los estrenos en cartelera, los mejores análisis y comentarios de tus películas y series favoritas.Hoy nuestros amigos de mediaNomedia nos traen su especial más terrorífico de Halloween. ¡No te lo pierdas!

El Consorcio Comarcal de Servicios Sociales denuncia la situación límite que vive ante los impagos y el silencio de Conselleria

El Consorcio Comarcal de Servicios Sociales de l’Horta Nord ha reclamado a la Conselleria de Bienestar Social el pago “inmediato” de los 757.239,60 euros que les adeuda de la subvención de 2012 y que mantiene a los cinco centros de atención a p…

Evoluciona favorablemente el incendio forestal de Vilamarxant

El incendio forestal declarado en la tarde de este jueves en el término municipal de Vilamarxant, evoluciona favorablemente y en él continúan trabajando cuatro medios aéreos, cinco brigadas y bomberos del Consorcio Provincial, según han informado…

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*