Les Corts implanten el wifi per a visitants

Les Corts Valencianes disposen en l’actualitat d’una infraestructura de comunicacions sense fil amb una cobertura que comprèn la pràctica totalitat dels espais del complex parlamentari i que dóna suport a unes quantes xarxes wifi que es propaguen amb diferents identificadors SSID i que tenen àmbits d’utilització diferenciats. Com a novetat, el parlament valencià ha estrenat la xarxa CORTSLLIURE, dedicada a convidats, principalment periodistes dels mitjans de comunicació que realitzen el seguiment de la activitat parlamentària i a assistents a esdeveniments organitzats per Les Corts o a visitants degudament acreditats.

L’accés és senzill i requereix d’unes credencials temporals que es proporcionen amb l’accés a un portal captiu, que apareixerà en el teu navegador d’Internet quan el teu dispositiu s’associa a la xarxa. En este portal l’usuari ha de registrar-se introduint el seu nom, adreça de correu electrònic (que s’utilitzarà com a usuari d’accés) i número de telèfon mòbil (s’empra per a l’enviament de la contrasenya d’accés a la xarxa). El període de vigència per a les credencials és de tres mesos, si bé l’usuari ha d’identificar-se amb cada accés a la xarxa. Esta xarxa només proporciona accés a Internet, però no a recursos interns.

Per una banda, s’ha instal·lat una xarxa sense fil, amb SSID ocult, dedicada exclusivament a la connexió dels ordinadors portàtils que Les Corts posa a disposició dels diputats i diputades del parlament i altres usuaris autoritzats. No es permet la connexió de cap dispositiu que no proporcione Les Corts. A tots els efectes els equips connectats a la mateixa disposen dels mateixos privilegis que els que estan connectats a la xarxa cablejada i la connexió a esta xarxa la realitzen els tècnics de l’Oficina Mòbil.

Una altra xarxa sense fil amb SSID públic s’ha dedicat als usuaris que tenen definit un compte de domini de Windows. Els equips poden ser proporcionats per Les Corts o ser propietat de l’usuari. Aquesta xarxa només proporciona accés a Internet, però no a recursos interns.

Cobertura

La cobertura de les xarxes s’estén a la majoria dels espais del complex parlamentari, i si bé és cert que hi ha espais molt concrets amb zones d’ombra o poca cobertura, en les pròximes setmanes s’instal·laran nous punts d’accés que permetran aconseguir una cobertura pràcticament total.


Tags assigned to this article:
Les Corts Valencianes

Related Articles

Los talleres del Pactem Nord incluyen la búsqueda de trabajo por internet y en el extranjero

Como viene haciendo en estos últimos años, el Consorcio del Pacto Territorial para la Creación de Empleo Pactem Nord, ha presentado este mes de octubre su programa de sesiones y talleres monográficos para el curso 2012-2013.En esta edición, ademá…

La Antena Cameral de Paterna ha asesorado en el proceso de creación de 562 empresas en 7 años

La Antena Cameral de Paterna es, desde su implantación en el año 2004, un instrumento de gran utilidad para la creación de empresas. Así lo demuestran las estadísticas, ya que desde 2004 a 2011 ha tramitado la puesta en marcha …

Un centenar de simpatitzants acompanyen a Ximo Puig (PSPV) en el seu acte a Quatretonda

Escrit per Comarcàlia en Vall d’Albaida el 17/11/2012 12:38 / No hi ha comentaris

Puig es va dirigir als militants i simpatitzants

Més d’un centenar de militants i simpatitzants del PSPV van acompanyar al Secretari General socialista, Ximo Puig…

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*