L’IVAM i la Fundació Banc Sabadell segueixen col·laborant una temporada més

La Fundació Banc Sabadell i l’Institut Valencià d’Art Modern han signat un nou conveni de col·laboració per a dur a terme l’exposició ‘L’eclosió de l’abstracció. Línia i color en la col·lecció de l’IVAM‘, que s’inaugurarà el pròxim 20 de juliol i que estarà oberta al públic fins al setembre de 2018. La Fundació Banc Sabadell aportarà fons per a sufragar les despeses generades per l’exposició, incloent-hi l’edició d’un catàleg sobre la mostra.

En virtut d’aquest acord, la Fundació Banc Sabadell, bolcada a promoure activitats de divulgació, formació i investigació en l’àmbit cultural, es compromet de nou a donar suport a un important projecte expositiu de l’IVAM vinculat a la creació contemporània i la difusió de la Col·lecció de l’IVAM.

‘L’eclosió de l’abstracció. Línia i color en la Col·lecció de l’IVAM’ reuneix quasi 150 obres de la Col·lecció de l’IVAM amb l’objectiu d’analitzar les pràctiques artístiques de caràcter abstracte desenvolupades des del final de la Segona Guerra Mundial fins a la fi del segle XX d’artistes com ara Pierre Soulages, Lucio Fontana, Richard Serra, Tony Smith, Gilberto Zorio, Allan McCollum, Yves Klein, Helmut Federle, Peter Halley, Elizabeth Murray, Albert Oehlen, Terry Winters, Per Kirkeby, James Turrell, Esteban Vicente, Jorge Oteiza, Pablo Palazuelo, Soledad Sevilla, Elena Asins, José María Yturralde, Antonio Saura, Juana Francés, Antoni Tàpies, Ángeles Marco, Luis Gordillo, José María Sicilia o Jordi Teixidor.

Es tracta de la segona col·laboració de la Fundació Banc Sabadell amb l’IVAM, després del suport econòmic a l’exposició ‘Perdidos en la ciudad. La vida urbana en les col·leccions de l’IVAM’, que va exposar l’IVAM des del maig de 2016 fins al juny d’enguany quasi 300 obres de la vida a les ciutats des de l’inici del segle XX fins a l’actualitat. Ambdues parts ja expressaren en aquell moment la possibilitat d’obrir vies de futur per a possibles col·laboracions, que es fan patents amb la signatura d’aquest nou conveni.

Una selecció de 40 peces d’aquesta mostra poden veure’s actualment al Museu d’Art Contemporani d’Alacant, on han viatjat per a ser exhibides fins al 15 d’octubre. El director del museu, José Miguel G. Cortés, ha agraït a la Fundació Banc Sabadell el seu important i continuat suport rebut i ha animat noves entitats a formar part del projecte de l’IVAM.


Tags assigned to this article:
IVAM

Related Articles

‘El perro del hortelano’ llega al Teatro Principal de València

El montaje de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, versión de Álvaro Tato y dirigido por Helena Pimenta, estará en

Creu Roja rep 8.900 quilos d’aliments amb la col·laboració de l’Ajuntament de Paiporta

Creu Roja ha rebut aquest dimarts la primera entrega d’aliments de 2017 gràcies al conveni d’ajuda amb l’Ajuntament de Paiporta

La sección oficial del III Festival Internacional de Cortos y Arte sobre Enfermedades, FICAE, en Las Naves

El objetivo de este festival es fomentar a través del cine y el arte la sensibilización y conciencia social sobre

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*