Pinedo cel·lebra la darrera jornada de les Corregudes de Joies

Pinedo cel·lebra la darrera jornada de les Corregudes de Joies

Un any més es cel·lebraren a la Creu de la Conca les corregudes de les joies, a la que va assistir ahir, en la darrera jornada, l’alcaldesa en funcions, Sandra Gómez

Fotos: Javier Furió.- Una tradició de quasi 150 anys, les corregudes de les joies, organitzades per l’Associació Corregudes de Joies i Sant Antoni Abad de Pinedo, troben el seu oritgen en la desapareguda horta sud de la ciutat de València, espai ocupat ara pel nou llit del riu Túria gràcies al Plan Sud.

És curiós vore cóm la monumental obra que va canviar l’aspecte de la ciutat per sempre, va ser per als veïns de Pinedo i altres pobles del sud de València sinònim de la ferida mortal a la seua part de l’horta de la ciutat. “Durant aquells anys, més de deu, no n’hi havia ganes de fer corregudes ni festes”, contava el ‘Tio Pep’ qui, entre correguda i correguda, ens va transportar a moments de l’història d’aquesta bonica tradició.

Les corregudes de joies consisteixen en competicions de velocitat entre jinets montats a cavalls ‘a pel’, és a dir, sense montura ni arreus, amb un mocador de seda com a premi, al que es denomina ‘joia’-d’ací vé la denominació de l’esdeveniment-.

I així, una tradició que es manté viva a Pinedo, que les cel·lebra al marc de la seua Festa Grossa, continua congregant a la platja coneguda com la Creu de la Conca a centernars de valencians desafiant a les altes temperatures que s’estàn registrant al nostre litoral.

Ahir es va cel·lebrar la darrera jonada de les corregudes de joies, i va assistir l’alcaldesa en funcions, Sandra Gómez, així com també la regidora popular Lourdes Bernal i el diputat popular Vicent Betoret.

Una magnífica tradició, una altra peça fonamental del nostre tresor cultural, que deixa imatgens meravelloses.

 


Tags assigned to this article:
corregudes de joiesPinedo

Related Articles

El Consell pedirá al Gobierno la declaración de zona catastrófica

Ximo Puig ha informado hoy que desde el Consell se va a solicitar al Gobierno central que se declare zona

Llíria presenta la Fira i Festes de Sant Miquel 2017

Ahir es va presentar la programació oficial que arranca el 14 de setembre amb una gran varietat d’actes Llíria ja

Oltra critica la falta de interés del Gobierno de España respecto a los refugiados

La Vicepresidencia y Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas reunirá la próxima semana la comisión mixta de ayuda a las

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*