Sempere rehabilita l’església parroquial de Sat Pere Apòstol

Església de Sant Pere Apòstol

L’església parroquial de Sant Pere Apòstol de Sempere ha sigut sotmesa a una rehabilitació integral per a sanejar humitats, pintar-la i renovar la instal·lació elèctrica que ha suposat una inversió superior als 60.000 euros, finançat parcialment per la Diputació de València.

Com explicava el rector de Sempere, Juan Agustí, “era una església fosca i amb moltes humitats i per evitar que se seguira deteriorant es van dur a terme aquests treballs que han donat alegria a l’interior del temple”. La tècnica utilitzada ha sigut pintura de pa d’or i estuc venecià, i amb aixiò també s’ha fet la instal·lació elèctrica nova”.

Però del que es mostra més orgullós el rector és de les huit noves vidrieres, de les quals Agustí destaca que “la vidriera del fons és un disseny meu en la qual apareix el Crist, el Calvari i en la part d’a baix Sempere i el pantà”.

Dues aportacions importants han sigut la recuperació de la pila baptismal antiga, de pedra, i la pila de senyar-se que estava retirada en el campanar i que, després de picar-la convenientment, ha sigut posada en servei. “Són dues peces de pedra molt importants que no podien seguir deteriorant-se en el campanar”, vexplica el rector.

Juan Agustí finalitza que falta rematar el projecte amb noves obres per a deixar l’església en perfectes condicions “però fan falta diners”, concloent que “de moment només pense en pagar les obres realitzades… després ja parlarem de noves fases”.

Interior del temple

Església

Com en la majoria dels municipis eminentment agrícoles valencians, l’església constitueix l’eix vertebrador del poble, i en Sempere la façana principal enquadra una gran plaça trapezoïdal que engloba les restes d’un palau senyorial i conforma el centre històric del municipi.

En el conjunt destaca la seua façana llindada, sense decorar, i al costat d’ella, en el costat de l’Evangeli s’alça la torre campanar, de dos cossos. Té una superfície en planta de 337 metres quadrats, amb una profunditat màxima de 22,85 metres i un ample màxim de 14.20 metres.

L’Església es va construir en 1794, en substitució d’una anterior, de la qual no consten dades, començant el dia 2 de febrer, amb plànols de l’arquitecte José Ariño.


Related Articles

Jarafuel celebra la Feria del Almez

La feria se inaugura a las 20 horas de esta tarde de viernes y permanecerá abierta durante todo el fin de semana,Las demostraciones de la elaboración artesanal de horcas y de bastones centran muchos de los actos, con dos de las empresas locales que f…

Investigan el robo de crucifijos y marcos de plata en el cementerio de Alcàsser

La Guardia Civil de la comandancia de Picassent está investigando el robo de varios crucifijos y marcos de fotografías que han sido arrancadas de diversas lápidas en el cementario de Alcàsser.

El Ayuntamiento y la Federación del Comercio de Llíria lanzan una campaña especial por Halloween

El Ayuntamiento y la Federación del Comercio de Llíria han preparado una campaña especial aprovechando la fiesta de Halloween, que se desarrollará del 25 de octubre al 9 de noviembre. Los clientes podrán disfrutar durante estos días de descuento…

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*