Torna la lluita de La Punta de l’Horta de València

Per Joan Francesc Peris
Portaveu d’Els Verds

El PP de Rita BarberàZaplanaOlivas i Camps, entre els anys 1999 i 2003, arrabassaren La Punta, un dels millors sòls agrícoles de la Unió Europea, als seus propietaris i habitants, mitjançant un Pla Especial per a la ZAL del Port de València que ha estat anul·lat per tres sentències judicials.

L’abús de l’Administració amb la supèrbia de la majoria absoluta electoral del PP tingué l’oposició exemplar i valenta de les famílies dels llauradors de La Punta i el suport d’associacions veïnals, ecologistes i de molts polítics d’esquerra i verds i moltes persones. Amb ells estiguérem, entre molts altres, el meu mestre en política,Josep-Vicent MarquésEmèrit BonoJoan RibóAntonio Montiel i jo mateix, aleshores Diputat a les Corts Valencianes…

Ara, sense esperar-ho, la Generalitat Valenciana torna a treure el Pla Especial de la ZAL del Port de València, partint de la realitat del sòl destruït pel PP, que era i és, després de les sentències, sòl no urbanitzable protegit.

Anem a demanar la desestimació del Pla Especial i l’aprovació i execució d’un Pla Especial de Protecció, Restauració i Regeneració Agrícola i Antropològica de La Punta, d’En Corts i totes les zones agrícoles que resten al seu voltant.

Torna la lluita de La Punta i Els Verds tornem a estar amb ells, amb molt d’orgull per la seua resistència emblemàtica en la defensa real de l’Horta de València.

Esperem que MontielRibóBono i tans altres, avui governants o polítics que donen suport a la Generalitat Valenciana, siguen coherents i salven La Punta de la depredació passada del PP i indemnitzen com cal als seus habitants.

La imatge procedeix d’un magnífic documental, A Tornallom, que compta la lluita de La Punta:


Tags assigned to this article:
La Punta

Related Articles

Procesión cívica del 9 d’Octubre, pero menos

La Procesión Cívica del 9 d’Octubre, segunda en toda su prolongada historia sin Tedéum y sin la entrada de la

Tot un poble en moviment

Francesc Xavier Tro Un valencià indignat més Ahir vaig viure en primera persona la històrica manifestació que va mobilitzar a

De Neville Hnos a Prandelli e Hijo. Valencia CF

La empresa familiar se ha instalado definitivamente en el Valencia CF. Primero, con Peter Lim y su hija; luego llegaron,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*