Torna la lluita de La Punta de l’Horta de València

Per Joan Francesc Peris
Portaveu d’Els Verds

El PP de Rita BarberàZaplanaOlivas i Camps, entre els anys 1999 i 2003, arrabassaren La Punta, un dels millors sòls agrícoles de la Unió Europea, als seus propietaris i habitants, mitjançant un Pla Especial per a la ZAL del Port de València que ha estat anul·lat per tres sentències judicials.

L’abús de l’Administració amb la supèrbia de la majoria absoluta electoral del PP tingué l’oposició exemplar i valenta de les famílies dels llauradors de La Punta i el suport d’associacions veïnals, ecologistes i de molts polítics d’esquerra i verds i moltes persones. Amb ells estiguérem, entre molts altres, el meu mestre en política,Josep-Vicent MarquésEmèrit BonoJoan RibóAntonio Montiel i jo mateix, aleshores Diputat a les Corts Valencianes…

Ara, sense esperar-ho, la Generalitat Valenciana torna a treure el Pla Especial de la ZAL del Port de València, partint de la realitat del sòl destruït pel PP, que era i és, després de les sentències, sòl no urbanitzable protegit.

Anem a demanar la desestimació del Pla Especial i l’aprovació i execució d’un Pla Especial de Protecció, Restauració i Regeneració Agrícola i Antropològica de La Punta, d’En Corts i totes les zones agrícoles que resten al seu voltant.

Torna la lluita de La Punta i Els Verds tornem a estar amb ells, amb molt d’orgull per la seua resistència emblemàtica en la defensa real de l’Horta de València.

Esperem que MontielRibóBono i tans altres, avui governants o polítics que donen suport a la Generalitat Valenciana, siguen coherents i salven La Punta de la depredació passada del PP i indemnitzen com cal als seus habitants.

La imatge procedeix d’un magnífic documental, A Tornallom, que compta la lluita de La Punta:


Tags assigned to this article:
La Punta

Related Articles

Si pasa algo, llamas. RTVV en coma

Se acaban de cumplir tres años desde que la luz se apagó en los estudios de RTVV, más concretamente en

Procesión cívica del 9 d’Octubre, pero menos

La Procesión Cívica del 9 d’Octubre, segunda en toda su prolongada historia sin Tedéum y sin la entrada de la

Creoquete… comería toda entera. Croquetas ‘gourmet’

No creo en la precognición ni suerte alguna de adivinaciones u otras supercherías. Pero lo cierto, es que acababa de

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*