València posa en marxa el projecte de reintroducció d’envasos PlastiCircle

A la jornada, que se celebrarà els dies 20 i 21 de juny en ITENE, assistiran els socis de 9 països de la Unió Europea

La ciutat de València serà el 20 i 21 de juny la seu de la reunió de llançament del projecte europeu PlastiCircle, en què participa el Ajuntament de València a través de Las Naves. El pilot d’este projecte es desenvoluparà durant els pròxims tres anys en el barri de Sant Marcel·lí, espai que serà el camp de proves d’este projecte europeu, en el qual implementa un sistema innovador per a reintroduir els envasos dins d’una cadena de valor de plàstic des d’un enfocament d’economia circular.

Dins de l’estratègia municipal de fomentar una ciutat cada dia més sostenible, València participa en el projecte europeu PlastiCircle, amb l’objectiu de donar una segona vida als envasos rebutjats de plàstic a través de l’economia circular. El projecte, impulsat per Las Naves, suposa per a València l’arribada de 2’7 milions d’euros de fons europeus- un 90% del pressupost total- així com el lideratge d’esta iniciativa que comparteix amb Utretch (Holanda) i Alba Iulia (Romania). En total participen 9 estats de la Unió Europea.

València tindrà dins d’este projecte un paper molt actiu, així com la seua ciutadania, ja que és una de les tres ciutats europees seleccionades com a “pilot”, al costat de les ciutats d’Utrech (Holanda) i Alba Iulia (Romania).

D’esta manera, València provarà en el barri de Sant Marcel·lí els dissenys aprovats pel projecte i podrà compartir les conclusions amb la resta de socis així com els resultats de les fases de recollida de residus, transport, classificació i recuperació.

 

Contenidors intel·ligents i retribució a la ciutadania

La durada del projecte és de 4 anys. Enguany es procedirà a impulsar tot el procés de disseny i estudi del projecte, que es posarà en pràctica al 2018, 2019 i 2020.

En la fase de la recollida es preveu implantar un sistema que permeta identificar la quantitat i qualitat d’envasos generats per família per mitjà del disseny de contenidors que identifiquen als usuaris, i complementant l’acció de dipòsit dels envasos amb un sistema de retribució a la ciutadania per a incentivar una recol·lecció òptima.

La fase del transport és la que ocasiona major despesa. Per açò, es preveu dotar els contenidors de sensors que reconeixeran els nivells d’ompliment a temps real, per a optimitzar les rutes de recollida; i es dotarà els camions amb un sistema de premsatge de residus per a maximitzar la seua capacitat, amb el conseqüent estalvi de combustible.

Les millores en la classificació preveuen accions com la realització per mitjà de flux d’aire (actualment es realitza en cinta transportadora), i la separació en les fraccions òptimes que es recuperaran posteriorment. I quant a la recuperació de material, es pretén el desenvolupament de productes innovadors en les fraccions prèviament classificades: plaques d’escuma per a aerogeneradors, estructures d’aïllament, per a-xocs, borses de fem, làmines d’asfalt o mobiliari urbà (tanques, bancs, murs de protecció).

En esta iniciativa innovadora, que serà finançada amb fons europeus en un 90% del pressupost total, participen 9 estats de la Unió Europea. Els socis espanyols del consorci són: ITENE (Institut Tecnològic de Recerca d’Embalatge, Transport i Logística), que actua com a coordinador, Las Naves, SAV-LAVEGA (concessionària per a la recollida de residus), INTERVAL (Indústries termoplàstiques valencianes), ECOEMBES i la Fundació KIMbcn (Knowledge Innovation Market Barcelona).


Tags assigned to this article:
Ajuntament de ValénciaenvasosLas Naves

Related Articles

Cristóbal Grau lamenta la incapacidad del tripartito para gestionar las ayudas de XarxaLlibres

El pago del programa XarxaLlibres se retrasa como mínimo hasta marzo de 2016 | Ya se han publicado las ayudas municipales para

Arias Cañete propone cautela sobre el caso Bankia

Miguel Arias Cañete, ministro de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, Miguel Arias Cañete, ha comentado sobre el caso Bankia “mucha cautela, aunque con todo el rigor de la justicia” en un tema de “tanta envergadura” como la imputac…

Valencia rebosará teatro, animación y cultura durante la Gran Nit de Juliol

Se celebrarán más de 40 actividades mientras que la Lonja y los museos municipales permanecerán abiertos hasta las dos de

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*