L’exposició d’ACNUR ‘Imprescindibles per a la pau’ s’obri en el Saló de Cristall

L’exposició d’ACNUR ‘Imprescindibles per a la pau’ s’obri en el Saló de Cristall

L’alcalde participa, junt a la regidora Neus Fábregas, en l’obertura de l’exposició ‘Imprescindibles per a la pau’ de l’organització de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), que pot veure’s en el Saló de Cristall

L’alcalde Joan Ribó, ha reiterat este matí en l’obertura de l’exposició ‘Imprescindibles per a la pau’, promoguda per l’agència de Nacions Unides d’Ajuda al Refugiat-ACNUR i que pot veure’s fins al dia 20 en el saló de Cristall, que “València és una ciutat oberta, solidària i hospitalària, i una vegada més ho demostra”, referint-se a l’acolliment de 629 persones refugiades que arribaran dissabte a València a bord de tres vaixells. Ribó ha destacat la resposta ciutadana des que es va conèixer la notícia i la necessitat de preservar la intimitat d’”unes persones que arriben a la nostra ciutat en unes condicions molt precàries”. L’exposició Imprescindibles per la pau, en l’obertura de la qual han intervingut Ribó i la regidora Neus Fábregas, se centra en el paper de les dones africanes i la seua lluita per participar i decidir.

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas Santana, inaugura l’exposició “Imprescindibles per a la Pau”, organitzat per Acnur-València en la setmana del Dia Internacional de les Persones Refugiades.

“La nostra posició com a govern local davant l’anomenada crisi dels refugiats ha sigut clara des del primer dia. De forma reiterada hem recordat que ho teníem tot a punt, que volíem exercir eixa solidaritat, que és la tendresa dels pobles. Davant la greu vulneració dels drets de les persones refugiades i de la normativa europea i internacional per part de la gran majoria dels Estats, i fins a fa molt poc també per part d’Espanya, hem reivindicat la nostra autonomia i la nostra capacitat i predisposició a acollir, la nostra condició de ciutat refugi de la qual ens sentim orgullosos”, ha manifestat Joan Ribó en l’acte d’obertura de l’exposició Imprescindibles per a la pau, promoguda per ACNUR, que des de hui, i fins al pròxim dia 20, pot veure’s en el Saló de Cristall de l’Ajuntament.

Respecte a la programació de l’exposició, l’alcalde de València ha explicat que “crec que és una casualitat feliç amb l’arribada de l’Aquarius que serveix per a demostrar clarament la voluntat del Govern de la Nau de treballar amb les persones refugiades en uns moments en què hi ha molts milions de desplaçats i desplaçades a causa de guerres, de fams, del canvi climàtic, etc., i cal donar una resposta solidària. Nosaltres ja la intentàrem donar amb els refugiats de la crisi siriana i en aquell moment el govern central no ens deixà. Ara han canviat les coses en el govern estatal i estem feliços de poder ajudar”.

L’alcalde ha dit que les fotos exposades en el Saló de Cristall “ens demostren que la gent no emigra perquè li agrade, i hem de treballar en la solució dels problemes que els obliguen a emigrar”. S’ha referit també a les modificacions pressupostàries “en les quals treballem per a avançar en l’ajuda als països amb més problemes fins a aconseguir el 0’7 l’any que ve. Enguany arribarem al 0’6 si s’aprova en el pròxim Ple”.

Per la seua banda, la regidora Neus Fábregas Santana ha afirmat que l’exposició “està emmarcada en tota la política que treballem des de la regidoria de Cooperació i Migració des de fa tres anys, per a poder visibilitzar la realitat que pateixen moltes persones en la resta del món, les desigualtats tan grans i extremes que hi ha. Per a ressaltar que les polítiques migratòries a nivell europeu estan fracassant i necessitem un altre sistema de migració, un altre sistema d’acolliment i una altra defensa dels drets humans que ara s’està vulnerant sistemàticament”. Així ho ha dit en la presentació de l’exposició, on també ha estat present el regidor de l’oposició Cristóbal Grau.

Fábregas ha animat a entitats com a ACNUR “al fet que continuen treballant juntament amb les administracions públiques per a poder construir un món millor, una ciutat millor, i al fet que puguem rebre aquest dissabte al vaixell Aquarius i als altres dos en les condicions dignes que mereixen les persones que vénen en ells”.

Finalment, l’alcalde ha parlat de la resposta ciutadana després de conèixer-se que els refugiats del vaixell Aquarius vindran a València. “Ens han cridat des dels scouts fins a la majoria de les ONG oferint-se i preguntant-nos com poden ajudar, però no estem en eixa fase. Estem en la fase de recepció, però els valencians i valencians ja estan manifestant d’una manera molt clara que són gent solidària que vol ajudar”. L’alcalde ha explicat que en el moment en què hi haja cap necessitat es farà saber convenientment. En eixe mateix sentit, i de cara a l’arribada de les persones refugiades, ha dit Ribó que “volem preservar la intimitat d’estes persones que es troben en unes condicions molt precàries. L’important és que no se senten atabalades. Ens semblen molt bé totes les celebracions, però anem a controlar-les perquè siguen unes celebracions que en cap moment suposen una molèstia per a unes persones que ja tenen molts problemes”. Per a l’arribada de les persones refugiades s’ha oferit l’antiga base de l’Allinghi en el recinte de la Marina de València, encara que no es descarten altres possibles ubicacions portuàries.90s LoveU

Related Articles

Bioparc Valencia da la bienvenida al otoño con el nacimiento de un blesbok en directo

Bioparc Valencia da la bienvenida al Otoño con el nacimiento de un blesbok en directo. Ayer los visitantes, entre ellos numerosos

Lourdes Bernal pregunta al tripartito si el Mercado Medieval del pasado fin de semana tenía algún control sanitario

La concejala del Grupo Popular, Lourdes Bernal, ha denunciado hoy la instalación el pasado fin de semana de un mercado

La ficción en las televisiones de proximidad, a debate en La Nau

Una jornada reflexionará mañana martes, día 17 de mayo, en La Nau, sobre cómo tienen que ser los productos de ficción

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.