Les Falles innovadores i experimentals es reunixen amb Pere Fuset

15 comissions es reuneixen amb el regidor de Cultura Festiva per a intercanviar inquietuds i fixar objectius de futur

Les Falles innovadores i experimentals fan un pas endavant. És la conclusió de la primera reunió de la Federació de Falles I+E amb altres falles que planten propostes innovadores i representants de la Regidoria de Cultura Festiva, amb l’edil Pere Fuset al capdavant. La cita va tenir lloc dilluns passat en el casal de la Falla Lepanto, una de les falles membre de la Federació. En total, 15 comissions, a les quals cal sumar altres tres que van mostrar el seu interès a participar però per qüestions d’agenda els va ser impossible assistir.

“És una primera trobada del qual podem extraure un balanç molt positiu, amb bona sintonia”, ha afirmat el president de la Federació de Falles I+E, José Nicola. L’entitat va ser la convocant de la trobada en què es van exposar les bases, el recorregut i els objectius de la Federació, “oberta de forma constant i completa a quantes comissions, es presenten o no al concurs municipal i planten falla gran o infantil amb línia experimental i innovadora, ho desitgen”, ha continuat Nicola.

Entre els punts de l’ordre del dia es va tractar la creació de la Comissió de treball proposada pel regidor de Cultura Festiva, recolzada per tots els agents de la festa presents i convocats en les diferents reunions que s’han produït en les passades setmanes, a fi de treballar en unes bases de falla, així com debatre diversitat de qüestions sobre la taula i futures en clau de diàleg i amb el propòsit d’arribar a acords. En aquest sentit, Nicola ha reiterat “la importància que té formar part d’aquest fòrum de debat i presa de decisions conjunta en un punt d’inflexió de les Falles”. En aquest context, “la innovació i l’experimentació tenen molt a aportar i que dir perquè què són les Falles sinó producte constant de la reinvenció?”, s’ha preguntat.

La Federació va posar en comú una anàlisi estadística sobre la realitat de les falles innovadores i experimentals, així com de la mitjana d’inversió per falla i fallers i falleres de les comissions tant membres de l’entitat com de les comissions que actualment estan fora d’ella però comparteixen esperit artístic i constructiu en les pròpies propostes i projectes. “Dades d’interès que reflecteixen l’aposta econòmica de les falles I+E per sobre de la mitjana de les falles a València”, la qual cosa demostra “l’aposta convençuda pel cadafal com a eix central de les nostres comissions”, ha continuat Nicola.

Fuset, per la seua banda, va arreplegar i va traslladar els principals objectius de la Comissió de treball que compta amb la representació de les Falles d’Especial i Primera A, els tres gremis d’Artistes Fallers, els delegats de Junta Central Fallera, la Interagrupación i les Federacions d’I+G i I+E, pròpiament. Segons va afirmar, un grup que s’engegarà en unes setmanes.90s LoveU

Related Articles

El Palau recibe la visita de cientos de personas con motivo de las Fallas 2017

El Palau continuará abierto hasta el día 19 y los visitantes pueden realizar un recorrido por las principales estancias del

Jorge Rodríguez rep als campions del món de pilota

El president de la corporació provincial ha rebut en la seu de la Diputació a la Selecció de Pilota Valenciana

Gala de la Cultura Infantil 2017, ‘Parlem Clar’

El passat diumenge, el Teatre Principal de València va acollir un any més la Gala de la Cultura Infantil, baix

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.