El Sopar i Festa de Xúquer Viu va celebrar la seua 16a edició en un ambient festiu i reivindicatiu, a Càrcer. Al voltant de 200 persones de tota la comarca es reuniren per a celebrar un esdeveniment que es repeteix tots els anys des de 2006, amb l'excepció del 2020 per causa de la pandèmia. Entre els assistents el diputat del Congrés, Joan Baldoví i la diputada provincial de Corbera, Mentxu Balaguer, els diputats de les Corts Valencianes, Graciela Ferrer i Ferran Barberà, el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Pelàez, i els alcaldes de Càrcer, Pepe Botella, Alcàntera del Xúquer, Julio Garcia, Sumacàrcer, David Pons, i la Pobla Llarga, Neus Garrigues. A més de regidors i regidores, així com representants de distintes organitzacions ecologistes o sindicals.
El president de Xúquer Viu, Roger Pons, va parlar de les amenaces sobre el riu, que no disminueixen i ens obliguen als que estimem el Xúquer a prestar molt atenció i a reforçar Xúquer Viu. Com l'intent de venda d'aigua cap a Almeria o els intents per part de la Junta d'Usuaris del Vinalopó d'aconseguir una concessió d'aigua del Xúquer, li sobre o no aigua al riu. Sense oblidar les noves demandes, ara des de Yecla i Jumilla.
El premi 'Tarquim Pudent', que s'atorga per votació popular entre els assistents al sopar, que van presentar Frederic Piqueres i Tomàs Pérez, va ser aconseguit per Juan Valero de Palma, secretari de la Sèquia Reial del Xúquer, per haver proposat, defensat i justificat el transvasament fallit del Xúquer cap Almeria. També per les seus declaracions en contra dels cabals ecològics. Cal destacar que la Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica no va quedar molt lluny d'aquest guardó negatiu.
La festa, presentada per Lorena Igual i Isidre Pegenaute, va finalitzar amb el magnífic concert de Carles Dènia, acompanyat a la guitarra per Dario Barroso, que va fer gaudir als assistents amb els seues temes, com els basats en poetes àrabs com Ibn Jafaya, el Cant de Batre o la Malaguenya de Barxeta.
En definitiva una nit magnífica a Càrcer, a la Ribera, prop del riu Xúquer i del Sellent, que va fer retrobar-se a moltes persones unides en la lluita per un Xúquer Viu.