La Cavalcada de Reis 2018, en imàgens

La Cavalcada de Reis 2018, en imàgens

Fotos: Manolo Guallart.- València va omplir els seus carrers més cèntrics de gom a gom per a rebre, passat divendres 5 de gener, als Reis Mags de l’Orient en la tradicional Cavalcada de Reis. Un acte que no per repertir-lo any rere d’any deixa de tindre tota l’emoció que a xiquets i xiquetes, grans i majors, plena els cors en la vesprada de la nit més màgica de l’any.

El pròleg de la Cavalcada va tindre lloc a la Marina del Port de València, a les cinc de la vesprada, on arribaren les comitives reals en un baixell davant la bojeria generalitzada de gran quantitat de gent de totes les edats, que els reberen amb el calor que caracteritza als valencians.

Els equips d’èlit de la ciutat, el Llevant i el València, les associaciones i entitats de més calat social i clar, les comissions falleres, amb les falleres majors de València i Corts endavant, dóna la benvinguda a ses Majestats d’Orient en un recorregut que enguany ha canviat el seu començament, del pont de la Peineta a l’inici del carrer Navarro Reverter al costat de la plaça d’Amèrica.

Enginyosos artilugis i invents amb rodes, plataformes i ninots de lo més espectaculars enamoraren a tothom als carrers, començant per els gegants i cabuts que obriren la cavalcada, el Rei en Jaume i la resta de personatges il·lustres de la nostra Història, passant per Herodes, l’Àngel anunciador, l’estrela d’Orient, els carters reials i, és clar, les comitives i carrosses dels Reis… Tota una constelació de personatges, escenes i balls, música i color que transformaren per unes hores tot el centre de València omplint-lo de màgia i ilusió per a donar i repartir.

A la porta de l’Ajuntament els esperava Joan Ribó, alcalde de València, amb el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i la Fallera Major Infantil de València, Daniela Gómez, que va rebre amb tota l’ilusió que es pot tindre, un a un, als tres Reis Mags.

L’acte final de la vesprada va ser, com ja és tradicional, la pujada dels tres monarques en la grua articulada fins al balcó de la casa consistorial per a, finalmente, dirigir els tres unes paralules als milers de xiquets i adults que s’agolpaven en la plaça de l’Ajuntament.

Uns jocs artificials, des del propi edifici de l’Ajuntament, feren esclatar l’imatge més màgica de la casa de tots els valencians i valencianes. Dins, mentrestant, s’apuraven els últims moments de la festa amb les fotos protocolàries corresponents.

 

VER REPORTAJE COMPLETO EN FLICKR

Related Articles

El ocio nocturno, gran perjudicado por la venta ilegal de alcohol en Fallas

FOTUR se queja de la imagen “caótica” de la ciudad de València durante las Fallas  | Los empresarios del ocio nocturno de la

El Ayuntamiento de València apoya el sistema de regreso de envases de bebidas a los comercios

El alcalde ha participado en la inaguració de una exposición que muestra los problemas que generan los residuos abandonados y

La Generalitat regulará los horarios en el servicio de taxi del área metropolitana de València

La medida se aplicará tras los resultados del Estudio del Sector del Taxi, que evidencian un desequilibrio en ciertas horas

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*