Maria Josep Amigó respon al president de la Diputació d’Alacant: “Que escolte els tribunals”

Maria Josep Amigó respon al president de la Diputació d’Alacant: “Que escolte els tribunals”

La vicepresidenta de la Diputació ha rebutjat les declaracions del president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, en què iguala ambdues institucions i li ha remarcat que “ha d’escoltar els tribunals per comprovar que hi ha diferències en el sistema de repartiment”

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha afirmat que des que va arribar el nou govern a la Diputació de València, “hem eliminat la discrecionalitat com a mètode per subvencionar els pobles i ciutats de les nostres comarques i les subvencions es donen amb criteris objectius”. Per a afegir, “hem acabat amb anys de criteris arbitraris a l’hora de repartir les ajudes als municipis, no com altres diputacions”.

Amigó respon així a les declaracions del president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, qui sosté que ell està actuant al front de la institució de la mateixa manera que s’està fent des de la Diputació de València i des de la Generalitat Valenciana pel que fa al repartiment de les ajudes que els corresponen als municipis. Una manera, que a parer de Sánchez, és “la mateixa dels últims anys”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha mostrat els seu total desacord i ha volgut remarcar que “mentre al 2014, el govern anterior de la Diputació de València va repartir 34,4 milions d’euros en ajudes no reglades per a inversions, i les reglades pujaren a només 23,6 milions d’euros, en el pressupost de 2018 les ajudes no reglades s’han reduït a 2 milions d’euros, el que representa un 0,4% del total del pressupost de la Diputació”. I ha afegit, “dos milions reservats per a qüestions molt excepcionals com ara catàstrofes naturals i per a garantir serveis bàsics”. Pel que fa a les nominatives, és a dir, les que figuren explícitament en el pressupost anual amb destinació prefixada, en la Diputació de València només es fan servir per a convenis de col·laboració amb la Generalitat Valenciana o amb altres institucions, en els quals, per motiu de les competències de l’administració amb qui es convenia, siga aquesta institució qui indique els criteris tècnics de la distribució de les inversions o subvencions. La vicepresidenta ha posat com a exemple el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles i el de Millora d’Espais Educatius, recentment presentat, “que a la fi beneficia a la totalitat d’infraestructures educatives de titularitat municipal”.

La vicepresidenta de la Diputació ha declarat que “a més de les xifres, són els tribunals els qui estan posant en evidència les diferents maneres de governar les institucions”, i li ha sugerit a Sánchez que “simplement escolte els tribunals, ja que són ells els qui estan qüestionant els seus mètodes de repartiment i per tant, els qui estan dient-li que hi ha diferències entre uns i altres”.Related Articles

El sector afín a Fabra renunciará a presentar candidato a la presidencia del PP de l’Horta Sud tras pedir Castellano “unidad”

La visita del el secretario general del PPCV a las juntas locales del PP de Torrent y de Alaquàs tenía como objetivo unir esfuerzos de cara al proceso de renovación de cara a las juntas locales aunque también sirvió para calmar los ánimos, especi…

Un colegio organiza un bingo solidario para comprar una ambulancia para un pequeño poblado de la India

El colegio Palma celebrará el próximo domingo 4 de abril a partir de las 17.30 horas un bingo solidario abierto a todos los vecinos que quieran asistir. El objetivo es reunir fondos para comprar una ambulancia que dará servicio en un pob…

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*