Sempere rehabilita l’església parroquial de Sat Pere Apòstol

Església de Sant Pere Apòstol

L’església parroquial de Sant Pere Apòstol de Sempere ha sigut sotmesa a una rehabilitació integral per a sanejar humitats, pintar-la i renovar la instal·lació elèctrica que ha suposat una inversió superior als 60.000 euros, finançat parcialment per la Diputació de València.

Com explicava el rector de Sempere, Juan Agustí, “era una església fosca i amb moltes humitats i per evitar que se seguira deteriorant es van dur a terme aquests treballs que han donat alegria a l’interior del temple”. La tècnica utilitzada ha sigut pintura de pa d’or i estuc venecià, i amb aixiò també s’ha fet la instal·lació elèctrica nova”.

Però del que es mostra més orgullós el rector és de les huit noves vidrieres, de les quals Agustí destaca que “la vidriera del fons és un disseny meu en la qual apareix el Crist, el Calvari i en la part d’a baix Sempere i el pantà”.

Dues aportacions importants han sigut la recuperació de la pila baptismal antiga, de pedra, i la pila de senyar-se que estava retirada en el campanar i que, després de picar-la convenientment, ha sigut posada en servei. “Són dues peces de pedra molt importants que no podien seguir deteriorant-se en el campanar”, vexplica el rector.

Juan Agustí finalitza que falta rematar el projecte amb noves obres per a deixar l’església en perfectes condicions “però fan falta diners”, concloent que “de moment només pense en pagar les obres realitzades… després ja parlarem de noves fases”.

Interior del temple

Església

Com en la majoria dels municipis eminentment agrícoles valencians, l’església constitueix l’eix vertebrador del poble, i en Sempere la façana principal enquadra una gran plaça trapezoïdal que engloba les restes d’un palau senyorial i conforma el centre històric del municipi.

En el conjunt destaca la seua façana llindada, sense decorar, i al costat d’ella, en el costat de l’Evangeli s’alça la torre campanar, de dos cossos. Té una superfície en planta de 337 metres quadrats, amb una profunditat màxima de 22,85 metres i un ample màxim de 14.20 metres.

L’Església es va construir en 1794, en substitució d’una anterior, de la qual no consten dades, començant el dia 2 de febrer, amb plànols de l’arquitecte José Ariño.


Related Articles

La AVEN recuerda que durante la madrugada del sábado al domingo empieza el horario de verano

La Agencia Valenciana de la Energía recuerda que durante la madrugada del sábado 24 al domingo 25 de marzo, empieza el horario de verano. De esta forma, a las dos se deberán adelantar los relojes hasta las tres de la madrugada. Este cambio obedece a una directiva de la Unión Europea y su objetivo es […]

Artículos relacionados:

Las exportaciones de la Comunitat crecen un 9’8% en el mes de septiembre

Las exportaciones superan los 21.974’9 millones de euros en el periodo enero – septiembre | La Comunitat Valenciana exporta el 10’7%

Pactem Nord llevará el proyecto ‘Think Big’ a la comarca de l’Horta Nord

El proyecto ‘Think Big’ llega a España este mes de octubre y el Consorcio Pactem Nord ha sido la entidad elegida para ponerlo en marcha en la comarca a través de un convenio de colaboración con la Fundación Telefónica. Este proyecto pretende d…

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*