Comença el pròxim dijous 22 de febrer el programa d’activitats culturals L’Indult del Foc, complementàries de l’Exposició del Ninot.
Organitzades des del Museu Faller de València, amb la col·laboració de la Junta Central Fallera, estes activitats volen ajudar a difondre el ric patrimoni cultural de les Falles en les seues diverses vessants i enguany estan dividides en dos blocs: debats i visites guiades.
Debats
Dijous 22 febrer, 19.00 hores. Presentació del llibre GuiArte en Fallas, obra de Quique Collado i posterior debat. Lloc: Saló d’Actes de la Junta Central Fallera, Avinguda de la Plata, 117.
Dimecres 28 febrer, 19.00 hores. Xerrada-debat: Arxius i documentació històrica de Falles, a càrrec de Javier Mozas (Arxiu de Junta Central Fallera). Lloc: Saló d’Actes de la Junta Central Fallera, Avinguda de la Plata, 117.
Dijous 29 febrer, 19,00 hores. Xerrada-debat sobre la Cabalgata de San José de Cheste, amb representants de la festivitat. Lloc: Saló d’Actes de la Junta Central Fallera, Avinguda de la Plata, 117.
Visites guiades
Dimarts 5 març, 18.00 hores. Visita guiada: Ninots innovadors i experimentals en l’Exposició del Ninot, a càrrec de Gil-Manuel Hernàndez (Museu Faller de València). Lloc: Exposició del Ninot, Sala d’Arqueries del Museu de les Ciències.
Dimecres 6 març, 18.00 hores. Visita guiada: Les tradicions valencianes en els ninots de l’Exposició del Ninot, a càrrec d’Iván Esbrí (Centre de Documentació de la Festa de les Falles). Lloc: Exposició del Ninot, Sala d’Arqueries del Museu de les Ciències.
Dijous, 7 març, 18.00 hores. Visita guiada: La representació de la dona en els cartells del Museu Faller de València, a càrrec de Vicenta Expósito (Museu Faller de València). Lloc: Museu Faller de València, plaça de Montolivet, 4.
Amb totes estes activitats culturals, el Museu Faller de València, pertanyent a la Regidoria de Falles, busca projectar el seu treball de protecció, conservació i difusió del patrimoni cultural faller amb motiu de la celebració de l’Exposició del Ninot, origen de la col·lecció de ninots indultats del Museu.
D’esta manera, el Museu Faller de València, amb la col·laboració de la Junta Central Fallera, es reivindica com un agent clau en la dinamització i divulgació del patrimoni faller i la cultura de la falla, elements essencials en la declaració de la festa de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
Usamos cookies para asegurar que te damos la mejor experiencia en nuestra web. Si continúas usando este sitio, asumiremos que estás de acuerdo con ello.Aceptar