El Consell ajuda amb 400.000 euros a 79 entitats de voluntariat en prevenció d’incendis forestals

El Consell ajuda amb 400.000 euros a 79 entitats de voluntariat en prevenció d’incendis forestals

S’han seleccionat projectes liderats per ajuntaments i entitats socials dedicats a la defensa i la conservació de la naturalesa i l’educació ambiental | Més de 3.300 voluntaris i voluntàries s’impliquen a l’any en projectes dirigits a la prevenció d’incendis forestals

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha concedit un total de 400.000 euros a 79 entitats que realitzen tasques de voluntariat ambiental en matèria de prevenció d’incendis forestals.

El Consell ajuda amb 400.000 euros a 79 entitats de voluntariat en prevenció d'incendis forestals

La directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, ha afirmat que “considerem molt important el suport a l’acció altruista ciutadana per a la conservació de l’entorn i la sostenibilitat. I això ho fem des del convenciment de la importància d’implicar a la ciutadania en les polítiques de prevenció d’incendis, tant des del punt de vista de la seua col·laboració en accions d’informació, formació i conscienciació, com en el desenvolupament de mesures i accions més actives com pot ser la vigilància dissuasòria”.

A més, Delia Álvarez, ha indicat que “el voluntariat en general i el de prevenció d’incendis en particular, amb el seu compromís i implicació personal, realitza una gran tasca de sensibilització a la ciutadania, i amb el seu exemple afavoreix l’adopció d’actituds i comportaments més responsables respecte a l’evitació de situacions de risc d’incendis, i més sensibles en relació a la conservació de la biodiversitat, els espais naturals i, en general, amb la defensa del medi forestal”.

S’han seleccionat projectes liderats per entitats socials de tipus ambientalista, juvenil, esportiu i cultural entre els fins de les quals està la defensa i la conservació de la naturalesa i l’educació ambiental, així com per ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

En concret, les ajudes financen projectes de vigilància per a la prevenció d’incendis forestals, campanyes de sensibilització, d’educació i conscienciació als visitants en espais naturals i forestals, per mitjà d’accions dirigides a la informació als visitants sobre el compliment de les distintes normatives aplicables, a la vigilància dissuasòria i a l’aplicació de programes d’educació ambiental amb especial incidència en el coneixement del medi forestal.

S’estima que més de 3.300 voluntaris i voluntàries a l’any s’impliquen en projectes dirigits a la prevenció d’incendis forestals, campanyes de sensibilització i conscienciació ciutadana, conservació de la biodiversitat, dels espais naturals i la defensa del medi forestal.

Gran part dels projectes de voluntariat han començat a treballar en el territori a principis de temporada, ja que la convocatòria, que es va publicar al març, preveu que les activitats podran desenvolupar-se al llarg de tot l’exercici 2017.

Per províncies, s’han concedit ajudes a 34 projectes de presentats per municipis, organitzacions o entitats de voluntariat d’Alacant, 9 de Castelló i 36 de València.


Tags assigned to this article:
incendis forestalsprevenció

Related Articles

Se abre el plazo de la convocatoria de creación de empresas tecnológicas del IVACE

El plazo para presentar las solicitudes finaliza el 28 de febrero | IVACE financia hasta el 50% de los costes subvencionables

Cómo tallar jabón

Cómo tallar jabón

Manualidad relajante como tallar jabón hay pocas, pues trabajamos en contacto con aromas deliciosos y es realmente entretenido. Esta semana en Arte e…

Aprobado el proyecto de Ley de Mecenazgo Cultural, Científico y Deportivo

El objetivo es fomentar e impulsar el mecenazgo de carácter privado que favorezca la creatividad, el crecimiento económico y el

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*