L’Eliana celebra Sant Antoni del Porquet

L’Eliana celebra Sant Antoni del Porquet

Fotos: Agustín Verdeguer.- Any rere d’any, en gener i com mana la tradició, el retor de L’Eliana realitza la benedicció de tots aquells animals que li porten els seus amos.

La història de Sant Antoni se remunta al segle III-IV, en l’Alt Egipte, quan un ric llaurador, en complir els 20 anys, va distribuir els seus bens entre els pobres i es va retirar al desert. Des d’eixe moment, ha quedat com el patró dels animals cassolans.

És una de les festes que més tradició té als pobles valencians. En un principi, la benedicció era quasi exclusiva per als animals de llabor, però en l’actualitat, com han segut prácticament substituits per màquines, aquest acte ha quedat reduït a les mascotes i animals d’acompanyament en general.

Per aquesta raó els cavalls i altes montures de llabor han deixat lloc als gossos, siamesos, e inclús pardals i tortugues, encara que, algún que altre cavall rep el seu bateig anualment. En L’Eliana, els gossos ocupen el primer lloc en la llista de benediccions.

Junt a la benedicció dels animals, és costum que els pans passen per l’aigua beneïda i es repartixen entre la gent.

Des de fa una dècada, la festivitat s’ha traslladat al cap de setmana més proper al dia 17 de gener. L’evolució de la festa i la transformació del ritual han fet que molts actes es realitzen al voltant de la festa del foc i de la pirotècnia.

Com és el cas de la passejada de coets per la localitat anunciant el principi de la festa o el gran correfocs que reprfesenta la part pagana de la festa al voltant de la foguera. Després del cicle Nadalenc, la festivitat de Sant Antoni és la gran festa d’hivern en L’Eliana.Related Articles

El centro de Valencia se cierra al tráfico el día 16 de marzo a las 15:00

Llega la semana grande de las fiestas de Fallas 2017. Y, con ello, todo el contingente de movilidad que el

Fuset sol·licita la declaració de la Batalla de Flors com a Bé d’Interés Cultural

Enguany se celebrarà l’edició que fa 126 de l’esdeveniment que marca la fi de la Gran Fira de València La

Una Festa per a Tots muestra un año más las maquetas y bocetos de las Fallas de Especial

La plaza exterior del Nuevo Centro, otrora sede de la exposición del Ninot, acoge este fin de semana la muestra

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*