La Beneficència anuncia el Nadal a ritme de nadales folk i música tradicional

El disc «El Nadal del poble» compta amb la compilació de Josep Vicent Frechina i la participació de 15 artistes i grups de música valencians, com Pep Gimeno ‘Botifarra’, Mara Aranda, Carraixet o Arrop i Talladetes, entre d’altres | El compacte forma part de les campanyes de promoció de l’ús del valencià impulsades per la Unitat de Normalització Lingüística de la Corporació provincial

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València presenta El Nadal del poble (Mésdemil, 2017), un disc recopilatori de nadales tradicionals valencianes versionades per a l’ocasió per grups de folk i música tradicional actuals. El projecte, llançat per la Unitat de Normalització Lingüística de la Corporació provincial, pretén recuperar i fer arribar a tots els racons del territori valencià aquest repertori tan valuós de cançons populars. El compacte ha comptat amb la compilació i selecció del crític musical Josep Vicent Frechina, el disseny de Daniel Olmo, d’Estudi Grafema, i producció musical a càrrec de Mésdemil, segell discogràfic especialista en música actual.

L’acte de presentació del disc tindrà lloc aquest dimarts, 5 de desembre, a les 19.00 hores, al Centre Cultural La Beneficència, i comptarà amb les intervencions del diputat de Cultura, Xavier Rius; la cap de la Unitat de Normalització Lingüística, Immaculada Cerdà; i el compilador del disc, Josep Vicent Frechina.

Aquest és el tercer CD que la Diputació de València dedica al repertori nadalenc valencià, després de Done’m l’asguilando! i Ara ve Nadal.  En aquest sentit, El Nadal del poble, versionat pels intèrprets i formacions de música folk més importants del panorama actual, és una segona oportunitat per a una col·lecció de cançons que fins no fa molt de temps ressonaven per les places i els carrers dels nostres pobles i ciutats.

En l’enregistrament han participat un total de 15 artistes i grups de música valencians. Xavier de Bétera ha versionat la nadala Cançó d’alloguer (Càlig); Josep Aparicio ‘Apa’ interpreta Ja puguem, ja baixem (La Vila Joiosa); Hilari Alonso canta Asguirlando de l’Orxa; Carraixet posa veu al tema Tio Parrilla (Vallada); Urbàlia Rurana aporta Pastorets i pastoretes (El Castell de Guadalest); Musicants canta Asguilando de Moixent; la Romàntica del Saladar ha versionat Nadales de la vella; Pep Gimeno ‘Botifarra’ interpreta Posa vi, Pepeta (Xàtiva); la intèrpret Mara Aranda canta Campanetes i picarols (Alfarb); Jonatan Penalba Entra, entra motxilero (Monóver); Som Romancers aporta Ai pastissets, pastissets (Alcàsser); Arrop i Talladetes interpreta Aguinaldo de Massamagrell; Tres Fan Ball Vinga tia Maria (El Pinós); Trompa i Fil canta el tema La nit de matines (Les Coves de Vinromà); i Sitja posa música a En el sòl d’una penya (Artana).

Durant l’acte de presentació del disc es comptarà amb l’actuació d’Arrop i Talladetes, Trompa i Fil, Xavier de Bétera i Jonatan Penalba, els quals interpretaran les nadales que han musicat per a aquest treball. A més, tots els assistents a l’acte seran obsequiats amb un exemplar del disc.

El Nadal del poble forma part de les campanyes de difusió i promoció de l’ús del valencià impulsades per part de la corporació provincial. El CD serà distribuït entre els més de 180 ajuntaments als quals la Diputació de València presta assistència lingüística, així com als consistoris que disposen d’agència AVIVA de promoció del valencià.

L’edició és no venal i podran escoltar-se les cançons en el web de Mésdemil http://www.mesdemil.com/release/vvaa-el-nadal-del-poble/


Tags assigned to this article:
BeneficenciaNadalnadal folk

Related Articles

València celebra una espectacular VIII Volta a Peu de les Falles

Con salida en la calle de las Barcas, la VIII Volta a Peu de les Falles contó con un recorrido

Cultura convoca las subvenciones para fiestas vinculadas con la cultura y el patrimonio inmaterial valenciano

Se destinan 315.000 euros para actividades organizadas por entidades sin ánimo de lucro en el territorio valenciano | Se triplican los

La D.O. Arroz de València organiza la VI edición de la Fiesta de la Siega

La celebración de la Fiesta de la Siega en el Port de Catarroja tendrá este año como gran novedad un

1 comment

Write a comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*