L'Ajuntament de València promocionarà, fins amb 17.000 euros, aquelles activitats que, impulsades per professionals o entitats, es realitzen en el districte de Ciutat Vella abans del pròxim 23 de desembre, “i exercisquen de reclam perquè la ciutadania torne a visitar Ciutat Vella”. La Junta de Govern Local aprovarà el divendres esta convocatòria de patrocini que, amb un pressupost de quasi 200.000 euros de recursos municipals, s'emmarca en les iniciatives del pla de reactivació d'este districte. “Es tracta- tal com ha explicat hui la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé- d'una zona en la qual s'han vist agreujats els efectes econòmics de la pandèmia, ja que la seua activitat depén, majoritàriament, de persones que treballen o acudeixen al centre de la ciutat per motius d'oci, esplai, treball o altres activitats”.
La regidora Pilar Bernabé ha anunciat hui esta nova convocatòria de patrocinis per a la reactivació de Ciutat Vella, “davant la manca dels principals estímuls del motor econòmic d'este districte”. “S'ha fet necessària l'adopció de mesures de suport als sectors afectats, per a evitar una deterioració estructural del seu teixit empresarial, contribuir al manteniment de l'ocupació i mitigar les conseqüències socials que podrien donar-se per la disminució o desaparició de l'activitat”, ha aclarit després de concretar que “el comerç i l'hostaleria d'este districte s'han vist greument afectats, i que l'Ajuntament posarà en marxa altres iniciatives com a bons al consum o activitats realitzades en distintes places i carrers per a dinamitzar la zona.
Per esta raó, i després de recordar les ajudes directes que ja han cobrat els comerços i locals del districte de Ciutat Vella (més de 2 milions d'euros), l'edil ha indicat l'Ajuntament el mes de juliol passat va aprovar el Pla de Reactivació de Ciutat Vella 2021-2022 amb l'objectiu de revitalitzar el teixit econòmic d'este districte”. “I un dels projectes que implementen este Ppla és esta convocatòria d'ajudes que patrocinaran la realització d'esdeveniments/fires/exposicions relacionades amb la cultura, sectors tradicionals, comerç, hostaleria així com amb altres sectors que puga contribuir a la dinamització econòmica del districte de Ciutat Vella”.
La quantia destinada a este programa ascendeix a 205.237,41 € i els imports del patrocini s'estableixen en funció de la puntuació obtinguda, segons la valoració que contempla, per exemple, el nombre de persones al qual va destinada l'acció o el perfil inclusiu d'esta. L'import del patrocini concedit no podrà ser superior al 65% de l'import total del pressupost total del projecte, impostos inclosos, i oscil·larà entre els 8.000 i els 17.800 euros.
Pilar Bernabé que ha indicat que poden sol·licitar patrocini, tant les persones físiques o jurídiques que duguen a terme les activitats empresarials o professionals que motiven la concessió del patrocini, ha especificat que també poden accedir a estes ajudes les associacions, comissions falleres, fundacions i, en general, entitats sense ànim de lucre, i ha aclarit que tots ells poden presentar una única sol·licitud de patrocini.
Segons les bases d'esta nova convocatòria, els projectes a patrocinar hauran de desenvolupar directament les activitats patrocinades en el districte de Ciutat Vella, abans del 23 de desembre de 2021 i no abans de l'adjudicació del contracte menor privat de patrocini amb la persona o entitat adjudicatària. S'exclouen els esdeveniments de caràcter comercial o de presentació de productes, servicis i marques.
Pel que respecta al termini de presentació de sol·licituds es publicarà en la pàgina web municipal www.valencia.es així com en el Tauler d'edictes. I el pagament dels projectes patrocinats es realitzarà entre els mesos de març i abril de 2022.
València, “referent en el pagament d'ajudes”
En este sentit, la regidora de Desenvolupament innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació s'ha fet ressò del treball desenvolupat per l'Ajuntament per a mitigar els efectes econòmics de la pandèmia i ha recordat que esta administració ja ha esgotat l'import destinat a les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir (28.804.194 euros). Referent en la gestió de les ajudes i en l'eixida de la crisi.
“De fet –ha subratllat Pilar Bernabé- València s'ha convertit en referent nacional en la gestió i pagament d'ajudes, i en l'eixida de la crisi; i Ajuntaments com Madrid i Alacant s'han posat en contacte amb el Servici de Desenvolupament innovador dels Sectors Econòmics per a demanar-nos informació”.