Etnologia habilita el #SofàCabanyal, punt de lectura de la mostra sobre el barri

El museu de la Diputació de València contribueix al foment de la lectura des de la seua sala d’exposicions temporals amb volums que parlen del Cabanyal des de molt diversos punts de vista

L’última exposició temporal del Museu Valencià d’EtnologiaEl Cabanyal 1900-1991: fotografies de la família Vidal, convida a conèixer millor aquest emblemàtic barri de la ciutat de València a través de la lectura.

Dintre la sala d’exposicions temporals s’ha condicionat un punt de lectura, en completa sintonia amb la museografia, per poder realitzar una parada a la visita i seure a llegir. El visitant podrà consultar no solament el catàleg de l’exposició, sinó també altres llibres que parlen del Cabanyal des de molt diversos punts de vista: arquitectura, moviments veïnals, fotografia, història, festes, gastronomia, etc.

La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia serà l’encarregada de gestionar aquest nou espai que estarà present en totes les exposicions temporals a partir d’ara. Els llibres que es poden llegir formen part de la seua col·lecció bibliogràfica i aniran canviant cada dues setmanes. En cap cas estaran lligats, com passa normalment amb les lectures en sales d’exposicions, estaran lliures per ser llegits tranquil·lament com si el lector estigués a la sala de consulta o al saló de casa seua. La confiança en el públic és total.

 

#SofàCabanyal

En el punt de lectura el visitant trobarà dues butaques entapissades amb fotografies de la família Vidal i que han estat batejats com #SofàCabanyal. Aquestes butaques s’han reutilitzat de l’exposició temporal Barres i estels: els valencians i a els Estats Units, que es va celebrar al 2014. En aquella ocasió, una de les butaques estava entapissada amb hamburgueses, després del seu tancament la Biblioteca la va utilitzar i va ser molt coneguda en xarxes socials com #SofàBurguer.

D’aquesta manera, el Museu Valencià d’Etnologia aposta per reutilitzar els elements de la museografia i donar vida a les sales d’exposicions a través de la lectura.Related Articles

Les primeres obres del Gulliver ja avancen a ple rendiment

La regidoria de Parcs i Jardins reforma en dos fases el parc Gulliver, després de 25 anys sense cap intervenció

El Museu de la Valltorta celebra el centenario aumentando sus visitantes

2017, año de celebración de los ‘100 años de las pinturas rupestres de la Valltorta y Morella la Vella’, el

Bonnie ‘Prince’ Billy aterra el pròxim diumenge en Las Naves

El cantant actuarà amb els Bitchin Bajas dins del Festival de la Cançó del Grau El públic valencià podrà assistir

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*