L’Ajuntament de València es personarà en el juí per les agressions ultres del 9 d’Octubre

El Jutjat d’Instrucció número 15 de València ha comunicat a l’Ajuntament l’acceptació de la seua personació com a acusació particular en el marc de les diligències prèvies que du a terme el magistrat-jutge. Este jutjat investiga els fets del passat 9 d’Octubre, en què es van produir diverses agressions per elements ultres que van impedir el desenvolupament d’una manifestació pel centre de la ciutat.

El 15 de desembre passat, i a instàncies de l’alcalde de València, Joan Ribó, la Junta de Govern Local va aprovar proposar la personació de l’Ajuntament per uns fets que podrien ser constitutius d’un delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques i un delicte de desordes públics, segons detalla la pròpia Brigada Policial d’Informació de València de la Prefectura Superior de Policia. A més, en la interlocutòria de citat jutjat (de 31 d’octubre passat) es feia oferiment a l’Ajuntament perquè mamprenguera les accions pertinents pels possibles danys patits.

Va ser en este marc que l’alcalde proposà a la Junta de Govern Local l’“exercici d’accions per a la defensa dels interessos públics que correspon defendre a este Ajuntament, i garantir els drets de tota índole, inclosos els patrimonials, que puguen haver-se vist afectats per les actuacions objecte d’instrucció penal”.

Tal com ha subratllat l’alcalde, Joan Ribó, “és indiscutible, a més, l’obligació municipal, dins de les seues competències, de realitzar tota acció que es considere necessària amb vista a preservar l’orde públic i garantir la seguretat ciutadana. A més, tenim un compromís ferm amb la democràcia i el dret de qualsevol persona de manifestar les seues idees pròpies, com a dret constitucional, i en definitiva, el dret a la discrepància sense recórrer en cap cas a la violència, com van fer els grups ultres el 9 d’octubre passat. És una obligació de l’Ajuntament i un deure que s’ha marcat este govern municipal, treballar per a eradicar els delictes d’odi”.

Durant la manifestació convocada el passat 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, per part de les organitzacions integrants en la denominada “Comissió 9 d’Octubre” es van constatar situacions d’enfrontament i desordres causats per la presència d’un grup d’ultradreta alié a la marxa, que va mostrar, tal com ha subratllat l’alcalde, “actituds de confrontació al legítim dret de manifestació, produint-se diverses agressions”.


Tags assigned to this article:
9 d'Octubreagressions ultres

Related Articles

Kelme viste al Levante UD en su estreno en Europa

El Levante UD y Kelme han presentado las nuevas equipaciones de la temporada 2012/2013. El acto, que se ha celebrado en el Auditorio Mar Rojo de l´Oceanogràfic, ha contado con la presencia del Secretario Autonómico de Deporte, Rafael Ripoll; el D…

Alvaro Moliner y el presidente del Colegio de la Seda ejercen de jurados en el concurso de mantones de Manila

El indumentarista y propietario de la empresa del mismo nombre, Álvaro Moliner, sita en el centro de Valencia y el presidente del Colegio del Arte Mayor de la Seda, sito en el barrio de Velluters, Vicente Genovés, son dos de los componentes del ju…

El Campus de Verano de Petxina se prolonga a septiembre

La Fundación Deportiva Municipal aportará 2.000 euros en becas para los niños de familias más necesitadas, además de la instalación. La

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*