Les Corts implanten el wifi per a visitants

Les Corts Valencianes disposen en l’actualitat d’una infraestructura de comunicacions sense fil amb una cobertura que comprèn la pràctica totalitat dels espais del complex parlamentari i que dóna suport a unes quantes xarxes wifi que es propaguen amb diferents identificadors SSID i que tenen àmbits d’utilització diferenciats. Com a novetat, el parlament valencià ha estrenat la xarxa CORTSLLIURE, dedicada a convidats, principalment periodistes dels mitjans de comunicació que realitzen el seguiment de la activitat parlamentària i a assistents a esdeveniments organitzats per Les Corts o a visitants degudament acreditats.

L’accés és senzill i requereix d’unes credencials temporals que es proporcionen amb l’accés a un portal captiu, que apareixerà en el teu navegador d’Internet quan el teu dispositiu s’associa a la xarxa. En este portal l’usuari ha de registrar-se introduint el seu nom, adreça de correu electrònic (que s’utilitzarà com a usuari d’accés) i número de telèfon mòbil (s’empra per a l’enviament de la contrasenya d’accés a la xarxa). El període de vigència per a les credencials és de tres mesos, si bé l’usuari ha d’identificar-se amb cada accés a la xarxa. Esta xarxa només proporciona accés a Internet, però no a recursos interns.

Per una banda, s’ha instal·lat una xarxa sense fil, amb SSID ocult, dedicada exclusivament a la connexió dels ordinadors portàtils que Les Corts posa a disposició dels diputats i diputades del parlament i altres usuaris autoritzats. No es permet la connexió de cap dispositiu que no proporcione Les Corts. A tots els efectes els equips connectats a la mateixa disposen dels mateixos privilegis que els que estan connectats a la xarxa cablejada i la connexió a esta xarxa la realitzen els tècnics de l’Oficina Mòbil.

Una altra xarxa sense fil amb SSID públic s’ha dedicat als usuaris que tenen definit un compte de domini de Windows. Els equips poden ser proporcionats per Les Corts o ser propietat de l’usuari. Aquesta xarxa només proporciona accés a Internet, però no a recursos interns.

Cobertura

La cobertura de les xarxes s’estén a la majoria dels espais del complex parlamentari, i si bé és cert que hi ha espais molt concrets amb zones d’ombra o poca cobertura, en les pròximes setmanes s’instal·laran nous punts d’accés que permetran aconseguir una cobertura pràcticament total.


Tags assigned to this article:
Les Corts Valencianes

Related Articles

La Font de la Figuera inicia l’oferta per xiquets amb l’Escola d’Estiu i el Campus Juvenil

Vicent Muñoz ha explicat les activitats

L’Ajuntament de la Font de la Figuera ofereix activitats per als més menuts durant els mesos d’estiu a través d’iniciatives com l’Escola d’Estiu i el Campus Juvenil que oferiran jornades a la pi…

Ibáñez: “El juego es un derecho fundamental de los niños y niñas”

El secretario autonómico Alberto Ibáñez ha visitado en Ibi la sede de la Asociación Española de Fabricantes del Juguete (AEFJ)

La UME se suma a las tareas de extinción del incendio forestal de Tuéjar con medio centenar de efectivos y medios aéreos

Los dos elementos de intervención de la UME que se han incorporado a las labores de extinción pertenecen al Batallón de Intervención en Emergencias III (BIEM III), con base en Bétera, y trabajan conjuntamente con los medios desplegados por la Gene…

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*