L'Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Medi Ambient, està reforçant els tractaments que habitualment al llarg de l'any es realitzen contra les plagues de mosquit i mosca negra en el municipi. “En este cas, des de l'Ajuntament, estem duent a terme campanyes de xoc que serviran de reforç a les que es realitzen periòdicament, a causa de les elevades temperatures que estem patint. Incidirem també en el nucli urbà i zona marítima, en zones d'arbratge i en aquelles propícies en les quals nien estos insectes”, ha assenyalat l'alcalde de Sueca, Dimas Vázquez.
Mitjançant el Consorci de la Ribera, es duen a terme accions programades de vigilància i control de mosquit tigre i mosca negra en diferents poblacions de la Ribera Baixa i Ribera Alta, entre elles Sueca, on s'estan desenvolupant tractaments programats contra el mosquit tigre en tota la xarxa d'embornals del terme municipal, incloent tant el nucli urbà com els nuclis poblacionals disseminats i les entitats locals menors del Perelló i Mareny de Barraquetes. Estos tractaments es realitzen amb una periodicitat mensual des d'abril a octubre, i aconsegueixen neutralitzar el principal focus de cria d'esta espècie en àrees de titularitat pública. En referència a la mosca negra, també des del Consorci de la Ribera es coordinen les accions de control, concentrades bàsicament en diferents punts del Riu Xúquer, així com en desenes de séquies que discorren pel terme municipal de Sueca. Estos tractaments també s'executen cada 4 setmanes durant la totalitat de l'any, ja que en els mesos hivernals també és possible observar larves de mosca negra en el territori.
“Addicionalment a estes accions de control de plagues durant l'any, des de l'Ajuntament de Sueca reforcem els tractaments de desinsectació de juny a setembre, coincidint amb el període d'inundació dels arrossars que provoca tots els anys una eclosió massiva de rantelles. Des del departament de Medi Ambient, hem activat un servei de tractament en diferents zones del nucli urbà i nuclis disseminats del municipi, com els Jardins del Sequial i l'Avinguda de les Cendroses, el Passeig de l’Estació, el Parc del Teular i l'entorn del Centre de Salut, entre altres. Tots els productes utilitzats estan autoritzats per les institucions competents i, per tant, compleixen amb totes les garanties pertinents”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Carmen Pérez. Estes actuacions extraordinàries, realitzades per l'empresa Lokímica, se centraran en l'horari de matinada, quan resulten més efectives a causa dels productes insecticides que s'empren, idonis per a combatre tant a les rantelles com al mosquit tigre i mosca negra.
“Des del Consell Agrari un any més, en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient, tractem el tema del mosquit i mosca negra perquè en aquelles zones que no són urbanes es realitze també un bon tractament a fi que els nostres veïns i veïnes puguen estar en les millors condicions davant les molèsties que provoquen estos insectes. És un tema complex a causa de la solta d'aigües i, per això, este tractament de xoc reforça el que es realitza des de Medi Ambient periòdicament, resultant innocu per a les persones i els cultius”, ha expressat el president del Consell Agrari i regidor d'Agricultura, José Luis Ribera, qui ha assenyalat també que “el tema del mosquit és un problema recurrent en viure en un parc natural, però s'ha de vigilar també les zones d'àmbit privat on es pot reproduir”.