Un dispositiu de 400 efectius i 135 vehicles de Bombers, preparats per a Falles

Un dispositiu de 400 efectius i 135 vehicles de Bombers, preparats per a Falles

Els bombers compten enguany amb una innovadora plataforma cartogràfica que facilita la localització dels 529 monuments i els hidrants més pròxims

El Consorci Provincial de Bombers de València prepara el dispositiu especial per a aquestes Falles que comptarà amb 400 efectius i 135 vehicles disponibles per a cobrir els 85 municipis que planten els seus monuments fallers en la província. Els efectius del Consorci comptaran amb el suport de les unitats de bombers forestals de València, Alacant i Castelló així com de les brigades de Divalterra i del SEPEI d’Albacete.

“A més de les actuacions en la Nit de la Cremà, durant tot el mes de març el Consorci actua en prevenció en diferents actes pirotècnics, com mascletades i focs artificials”, ha afirmat el president del CPBV, Josep Bort.

Com a novetat, el Consorci ha emprat enguany una innovadora plataforma cartogràfica que facilita la localització dels 529 monuments plantats i dels recursos més pròxims, com els hidrants. Per a açò, s’ha format prèviament als caps de parc. “Amb aquesta eina els efectius poden accedir in situ, mitjançant tablets i altres dispositius mòbils, a tota la informació sobre el monument bolcada en la cartografia que han proporcionat els ajuntaments i revisat pels caps de parc”, ha detallat Bort.

A partir del dijous, amb la Plantà, els bombers procediran a la supervisió de la ubicació final dels 250 monuments amb risc mitjà, alt o molt alt. Els altres 250 són de risc molt baix, baix o mitjà pel que no precisen assistència dels bombers. En aquests casos, el Consorci fomenta la línia de l’autoprotecció, amb jornades formatives a fallers voluntaris i personal de Protecció Civil per a capacitar-los sobre els riscos i recursos inherents a la prevenció en la Cremà.

Recomanacions

El Consorci recorda que la manipulació de petards pot resultar molt perillosa pel que recomana que no et guardes cap article pirotècnic en la butxaca, que no tires cap petard contra persones ni animals ni poses la cara davant de cap article pirotècnic encès ja que podrien produir cremades o lesions oculars.

A més, està prohibit disparar coets ni encendre qualsevol altre artefacte que continga foc a una distància inferior a 500 metres de les zones boscoses.
Vigila també que no hi haja líquids inflamables al voltant i mai poses petards dins de botelles, etc. ja que en explotar produirien metralla.

 

Desglosament del dispositiu de Falles

400 efectius:

 • 370 del CPBV
 • 29 bombers forestals (conductors de les autobombes de les unitats forestals de GVA)

135 vehicles:

 • 30 UPC’s brigades de Divalterra
 • 38 UPC’s del CPBV
 • 67 autobombes:
  • – 31 CPBV
  • – 5 CPBV. Parcs de voluntaris
  • – 29 unitats de bombers forestals de València, Alacant i Castelló
  • – 2 SEPEI Albacete


90s LoveU

Related Articles

Mercavalència projecta un centre de formació agroalimentari

El centre tindrà un caràcter social per a facilitar la inserció laboral dels col·lectius en risc d’exclusió Mercavalència crearà un

Solidaritat en els Concerts de Vivers amb “Corazonadas”

Les cantants Rozalén, Christina Rosenvinge i Thaïs Morell arriben el pròxim dimecres 25 de juliol als Concerts de Vivers de

El Dia de la Bicicleta arribarà diumenge a la Plaça de l’Ajuntament de València

La XXI edició del Dia de la Bicicleta es celebra el pròxim diumenge 17 de setembre Este matí s’ha presentat

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.