Ribó: “La Delegació del Govern ha d’identificar els agressors d’ahir”

Ribó: “La Delegació del Govern ha d’identificar els agressors d’ahir”

L’alcalde emplaça els grups polítics a la ferma condemna dels actes de violència viscuts ahir

L’alcalde de València, Joan Ribó ha expressat hui la seua “ferma condemna” per l’actuació violenta de grups d’ultradreta a la ciutat de València en la jornada d’ahir, i que van causar diversos ferits, principalment en el marc d’una manifestació que, sota el lema de “Sí al valencià”, va ser interrompuda per estos grups violents. Segons ha dit l’alcalde, “València és una ciutat oberta on tot el món té dret a expressar-se i a tindre opinions diferents. És una ciutat de pau on no s’admeten agressions violentes de ningú, i per suposat, tampoc d’elements ultres”. Joan Ribó ha recordat que manifestar-se “és un dels drets fonamentals que recull la Constitució Espanyola. Un dret que des de València reivindiquem”.

Joan Ribó atén als mitjans de comunicació. Foto d'arxiu

Joan Ribó atén als mitjans de comunicació. Foto d’arxiu

“A València” ha continuat l’alcalde, “ens situem del costat de la democràcia, de la llibertat d’expressió i de reunió, i no permetrem que es conculque cap d’estos drets”. Així ho ha dit l’alcalde en un encontre amb periodistes en la visita que ha realitzat a la nova seu de la Universitat Popular en el barri de Nou Moles. En este sentit, Joan Ribó ha exigit a la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, encapçalada per Juan Carlos Moragues, “en primer lloc que identifique (ja que té els mitjans per a fer-ho) a les persones que van tindre un comportament violent en la vesprada d’ahir, i van insultar, assetjar i agredir físicament a persones que es manifestaven, a vianants que van coincidir en eixe moment allí, i fins i tot a periodistes que cobrien la informació. I en segon lloc, que es preguen contra eixes persones les mesures legals corresponents, perquè no es torne a produir mai més una acció violenta d’este tipus a la nostra ciutat”. L’alcalde ha apel·lat a la responsabilitat de la Delegació del Govern i del mateix delegat, Juan Carlos Moragues, de qui ha dit que, “si és incapaç d’exercir les seues responsabilitats haurà d’abandonar les seues funcions”.

 

L’alcalde ha expressat la seua solidaritat amb les persones agredides, entre les quals els fotoperiodistes que cobrien la informació per als seus respectius mitjans. L’alcaldia de València s’ha posat en contacte amb la Unió de Periodistes per a expressar el seu rebuig a les accions violentes viscudes ahir, així com per a expressar “el respecte al dret d’expressió i d’informació, que han de prevaldre en qualsevol democràcia”.

Per últim, l’alcalde ha fet menció “de la bona actuació de la Policia Local”, que en els primers moments va haver d’enfrontar-se sola a una situació de conflicte creada pels grups violents, fins que va arribar al lloc dels fets la Policia Nacional.

 

Ribó espera una condemna de la violència de tots els grups polítics “a uns fets tan execrables com són les agressions físiques i verbals, així com l’assetjament patits ahir”.


Tags assigned to this article:
9 d'OctubreJoan Ribóviolencia

Related Articles

Gómez promete a la Asociación Valenciana de Personas Sordas ayuda de la Policía Local

La concejala Sandra Gómez se reunió ayer con la Asociación Valenciana de Personas Sordas La concejala de Protección Ciudadana, Sandra Gómez, se

Un hombre de 58 años intenta estrangular a su mujer en València

La Policía Local de València detuvo el pasado sábado 23 de diciembre a un hombre de 58 años de edad

El PP de Valencia promueve el Plan de Ayuda a la Maternidad y es incorporado en el programa electoral de Rajoy

Una de las propuestas más importantes presentadas por el PP de Valencia durante la campaña de las municipales, el Plan

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*